måndag 22 mars 2010

RECEPT > Världens bästa sockerkaka


Bättre sockerkaksrecept än det här har jag aldrig hittat! Dessutom an­vänder jag samma när jag bakar chokladkaka genom att helt enkelt by­ta ut en del av vetemjölet mot kakaopulver.


Sätt ugnen på 175° och flytta gallret till nedersta falsen. Plocka fram:

2 ägg
2 dl strösocker
75 g smör
3 dl vetemjöl (för chokladkaka: 2,5 dl + 0,5 dl kakao)
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Smält smöret och smörj och bröa en kakform. Blanda mjölken med det smälta smöret.

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. (Bakar du en choklad­ka­ka siktar du även ner kakaon och blandar alla torra ingredienser or­dentligt.)

Vispa ägg och socker vitt och pösigt, det vill säga tills sockret löst sig och slutar ”knastra”. Rör i de torra ingredienserna och till sist smör- & mjölkblandningen.

Grädda c. 35 minuter i nedre delen av ugnen.


***

Om du vill göra en citron- eller apelsinsmakande sockerkaka smak­sät­ter du smeten med rivet skal av en citron eller apelsin + c. 1 msk frukt­saft.

5 kommentarer:

  1. Stickmamman.
    Oj vad sugen man blir.
    Jag SKA dricka soppor i veckan,
    om min karaktär klarar av det förståss.Det är lite si å så med den.Jag går ut i solenväggen nu.

    SvaraRadera
  2. Taaaaack! Har bakat ikväll den och den blev sååååå god. Mvh/Z:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara bästa receptet alltså, och så busenkelt dessutom! Kul att det lyckades så bra även för dig!!

      Radera
  3. Kalasgod kaka, som jag hittills alltid lyckats med! Tusen tack/Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väl bekomme! Följer man bara receptet är det här faktiskt en fool proof sockerkaka :o)

      Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!