onsdag 3 mars 2010

Virka, virka, virka ... det ena och det andra

SNÖN FORTSÄTTER ATT vräka ner. Snart skiter jag i att skotta mer, finner mig i att bli inplogad och får väl reda mig resten av vintern på vad som finns i frys och skafferi. Och idag har jag absolut ingenting vettigt att komma med. I huvudet är det lika vitt som därute. Istället tänkte jag visa några bilder på mina pågående virkprojekt. Kanske kan det inspirera någon av er att hugga tag i nålen?

Vi börjar med en nästan färdig axelväska av hexagoner. Virkbiten är färdig och sömnaden av axelrem och infodring återstår. Jag har en mycket högre tröskel när det gäller symaskinen än virknålen.


Okej, då fortsätter vi med ett par nyckelringshjärtan. De är faktiskt jäkla roliga att göra, eftersom de går hyfsat fort. Sen får man låta fantasin flöda när det kommer till dekorationsbiten. Bra omväxling till de rätt enformiga rutprojekten!


Sedan ett väskprojekt till. Den här gör jag av högst traditionella mor­morsrutor, men mitt svarta garn tog slut och jag väntar på mer från min leverantör i Tyskland. Därför har det hela blivit lite ”på hälft”. Färgtänket är ”folkdräktssjal med blommor på svart botten”. Typ.


Slutligen det jag roat mig med i väntan på garnförsändelsen (som den här gången dröjt längre än vanligt): en kudde av enfärgade mormödrar. Baksidan kommer jag att sy av ett enfärgat bomullstyg.


Men hörni, gott folk, nu ska jag sätta mig i bastun. Jag blev ge­nom­svet­tig av förmiddagens snöskottning, som dessutom får mina för tätt sittande svankkotors taggutskott att gnaga mot varandra och smärt­samt påminna mig om att jag inte är någon ungdom längre. Blir nog skönt med en halvtimme i värmen!

PS. Nu har jag gjort som Göran tipsade: skrapat med en kniv på mina stackars pelargoners stammar för att se om där finns något liv. Såvitt jag kan bedöma är det kört. Inte en tillstymmelse till grönt så långt ögat når. Komposten nästa, med andra ord. Skit också! :o(

[tags: crochet, hexagon, key fob, key ring, heart, granny square, bag, cushion, cotton, Etsy]

13 kommentarer:

 1. Jag är inte sån skaffad att jag kan virka med bra resultat. Fina saker gör du i alla fall :)
  Eftersom du inte har någon sol idag så skickar jag över lite från västkusten,här flödar solen men det är kallt i vinden :))

  SvaraRadera
 2. Nå, nå, bästa Gafflan. "Övning ger träning", sa min gamla lärare i finska en gång, när han glömt att ta sitt insulin före lektionen. Det är nog mest en fråga om intresse, inte sant? Och i ditt specifika fall är det typ ... noll? *garvar*

  Tackar för solskvätten, den behövs! Inte nog med att det bara snöar och snöar, det blåser också. Hårt.

  Hälsningar från bastun, som en del brukar säga här i Finland (av någon orsak som jag ännu inte blivit på det klara med). Det var wunderbar!

  SvaraRadera
 3. Sist jag virkade var i fjärde klass (1975) och då virkade jag en grytlapp i brunt och gult. Min syslöjdslärare trodde det var en Barbiekjol...det säger väl allt.

  SvaraRadera
 4. Hej Nina!
  Vad rolig du är! ;-)) (skrattar högt och hjärtligt!

  SvaraRadera
 5. Hej igen, det jag tyckte var roligt var den där finskaläraren, (kan livligt föreställa mig honom!) inte dina pelargoner. Har du försökt att ge dem ytterst lite vatten? Ibland finns det liv i dem fast man inte tror det. Ha tålamod. Annars är det ju ganska härligt att gå till blomsteraffärn och köpa nya också...

  SvaraRadera
 6. Fru Venus:
  Och vad var det för fel på att virka en Barbiekjol? Konstig slöjdlärare *flinar*

  Anonym:
  Nu är det faktiskt så att mina odlarambitioner när det gäller just pelargoner även de är skrattretande. Fattar inte varför jag ids försöka, efter att år efter år ha misslyckats.

  Men jag ska ge de stackars mumierna en vecka till eller två! Yttanpyttan lite vatten har de fått och står i indirekt sol i ett relativt svalt utrymme.

  *mentalförebereder mig dock för en resa till Blomsterlandet för inköp av nya*

  SvaraRadera
 7. "Garn från Tyskland"??!! Finns det inte på närmare håll? Annacarin

  SvaraRadera
 8. Fina projekt du har på gång. Jag tycker att mormorsrutor är så fint. Kanske man skulle ta o dra ihop några såna, en väska vore ju trevligt faktiskt.
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 9. Annamon:
  Mormorsrutor är sååå trevliga. De går ju att variera i det oändliga. Jag tycker absolut du ska ge dig på en väska; en sådan tarvar ju inte så gräsligt många rutor :o)
  *odlar latmasken*

  Annacarin:
  Japp, du ”hörde” rätt: Tyskland. Ett nystan med 50 g kostar mig över 3 euro här på ön. Frakten inräknad och köpt från Tyskland blir priset drygt 1,50. Därav långdistanshandeln. Dessutom tror jag garnet är tyskt (Schachenmayr Nomotta 'Catania').
  *gödselvattnar ekonomen i mig*

  SvaraRadera
 10. Så fina dina mormorsrutor är, jättehärliga färger.
  Vad produktiv du är.

  SvaraRadera
 11. Pja, produktiv och produktiv ... Hjärnan vill mer än vad fingrarna hinner med, det är då säkert ;o)

  Men hur går det med ditt projekt? Det kommer väl någon bild snart? Det är alltid roligt och inspirerande att se vad andra gör!

  SvaraRadera
 12. Som du förstår, har jag inte haft igång virkningen ett tag nu. Men "tanten" har inte givit upp. Ha.ha

  SvaraRadera
 13. Det var då för väl ;o) Ta du för guds skull den tid du behöver, men glöm inte att fotografera sedan!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!