torsdag 4 mars 2010

Borttappat: minne, sgs oanvänt

HUR KAN MAN så snabbt totalglömma sådant man egentligen kan?! Den frågan ställde jag mig igår, när jag via min on-linebutik på Etsy fick en beställning på en 48-uddig pappersstjärna. Sådana har jag vikt huuur många som helst under de senaste åren, men nu haft en paus på uppåt ett år. Så där satt jag med mina tolv pap­pers­remsor och var som ett levande frågetecken och kom tamme­sjut­ton inte ihåg hur man skulle göra.

*ryser vid minnet*

Som tur var har jag noga mappat min beskrivning, så till slut blev det ändå en stjärna. Men inte ens med beskrivningen framför nosen kän­des det som jag någonsin gjort detta förut. Ruggig känsla ...


Cirka tio centimeter i diameter är den färdiga taggbollen. Nu ska den ytbehandlas och beströs med finaste glitter, sedan är den redo att skeppas över Atlanten. Puh ...

*torkar svetten ur pannan*

Idag borde jag egentligen ägna mig åt att författa min nästa krö­nika till Tidningen Åland, men det är lika zero i bollen idag som igår. Och där ute vräker snön fortfarande ner som om vintern just har börjat. Tanken på att emigrera till Nya Zeeland blir mer och mer lockande hela tiden. Men vänta bara! Sen när A har flaxat iväg från boet, då ...

På tal om drömmar, så kastade jag igår ett öga på TV4:s nya täv­lings­program, Drömmen om Italien. Jamen, herregud ... Hur mycket skit går det att göra tv om??? Tänk om alla dessa pengar det kostar skulle spenderas på något vettigt istället? (Som att föras över till mitt bank­konto. Det vore vettigt det!)

Men vet ni vad, här duger det inte att sitta och blogga. Nu måste jag ut och skotta igen!

[tags: moravian star, paper, folded, glitter]

11 kommentarer:

 1. Haha... Drömmen om Italien - den var så dålig så jag kunde inte sluta titta på den =)

  SvaraRadera
 2. *garvar rått och hjärtligt* Ja, jag var då glad för att jag var fullt sysselsatt med min virkning och bara behövde kasta ett getöga mellan varven. Det var ärligt talat illa nog att höra på sk*ten ;o)

  SvaraRadera
 3. Sånt SKIT rent ut sagt, jag håller med dig. Var hittar dom alla människor som ställer upp på alla dessa helknäppa såpor som sänds nuförtiden.
  Jag orkade inte titta till slut.

  SvaraRadera
 4. *Fniss*
  Känner igen det där med saker man gjort typ...hmmm...en miljon gånger, helt plötsligt är som bortblåsta, skämmande ;) För övrigt väntar jag också på donationer till mitt konto. Det skulle sitta så fint ;)

  SvaraRadera
 5. Gissningsvis får dessa "utvikningsmänniskor" vettlöst mycket betalt för att ställa upp. Eller så är de helt enkelt mediabögar och gör vad som helst för att få sina fifteen minutes of fame!

  SvaraRadera
 6. Gafflan:
  Borde man kanske mejla in sitt kontonummer till TV4:s produktionsbolag..? Om man ber riktigt vackert vet man ju aldrig vad som kan hända ;o)

  SvaraRadera
 7. Snygg färg på stjärnan, är det korall eller din vanliga röda? Italien tjaffset var sånt skit så jag satsade på boken istället. Däremot var det synd om de (dumma) som skulle bygga ut sitt hus och valde fel firma, men betala i förskott!!??

  SvaraRadera
 8. Stickmamman
  Här uppe i Skellefteå har vi en strålande solig dag,sitter ute i flera timmar å tar igen solen.
  Jag å Wolf

  SvaraRadera
 9. Fru Venus:
  Mja, papperet är nog mer mot korallröd, men efter ytbehandlingen djupnar färgen och blir mer mättat röd.

  Stickmamman:
  Jahadu, det är där norröver den gömmer sig, soluslingen :o( Här fortsätter snöandet utan att mattas av. Svårt att tro att det kommer en sommar - någonsin.

  SvaraRadera
 10. Vad ytbehandlar du med? Har googlat runt i snart 2 år för att hitta något sätt att ytbehandla pappersstjärnor (och andra saker gjorda av papper) men hittills inte hittat ett enda sätt.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!