måndag 12 juli 2010

Golf for Dummies

EFTER EN OLIIIDLIGT varm och lång dag fick vi igår lust att göra nå­gonting mer än bara slappa. Valet av aktivitet föll på äventyrsgolf. Minigolf har liksom tagit steget upp i en högre division sedan jag var barn, och numera är det väl snarast långgolf i miniatyr.


Ångbåtsbryggan Äventyrsgolf ligger centralt i Mariehamn, närmaste granne till Ålands landskapsregering, Restaurang F.P. von Knorring, restaurang Club Marin och ...


Mariehamns seglarförenings (MSF) gästhamn, som så här i mitten på juli är knökfull med flytande pengar.


Man kan välja att spela 9 eller 18 hål och priset per person är 5 res­pek­ti­ve 8 euro. Lite väl dyrt i mitt tycke, men gör man det en gång per sommar må det väl vara hänt. (Klicka på bilden om du vill se plankartan i större format.)


Det är mysigt ute på banan, med träd som skuggar om det råkar vara väldigt gassigt. Som synes ovan har lilla A rätta stilen och har här just slagit ut vid 13:e hålet. Ett knepigt hål, där man först – med god fart – måste ta sig genom en tunnel.


Väninnan Y tog kanske, om man så säger, inte det hela riktigt lika mycket på allvar, men klarade ändå samma hål på tre slag.


Efteråt var lilla A och jag riktigt nöjda med vår insats, eftersom vi ka­pa­de åt oss 1:a respektive 2:a plats! Fast liiite svårt att smälta att A besegrade mig med hela åtta slag hade jag nog ;o)

19 kommentarer:

 1. Det här var något nytt!
  Ser roligt ut:)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Faktiskt förvånansvärt skoj :o) Dessutom har så gott som alla hål en lättare och en svårare sträckning, så de är anpassade för ett relativt lugnt spel även om gruppen är blandad med både barn och vuxna.

  SvaraRadera
 3. Måste pröva nästa gång vi är uppe i Stockholm, lockar nog med mig våra vänner.

  SvaraRadera
 4. Attans irriterande när ungarna klår en......(;

  Ser roligt ut annars!
  Kram, Stigbert

  SvaraRadera
 5. Det var en aning annorlunda de banor som jag spelade på som tonåring, men så har det gått en massa år sedan dess.
  Vi har fått en ny golfbana nere vid stranden som ska provas en dag när det blir lite svalare.
  Väninnan Ys benföring är häftig.

  SvaraRadera
 6. Vad söt "lilla" A är! Så lik mamma. =) På första golffotot trodde jag att det var du och inte hon!

  SvaraRadera
 7. Stigbert:
  Japp, och man vet att man börjar bli till åren när detta fenomen uppträder ;o) Fast visst är det skoj, både äventyrsgolfandet och att avkomman "artar sig" :oD

  Monkan:
  Så är det med detta livet, att till och med minigolfandet utvecklas i en takt man knappt hänger med i!

  Tack förresten, både till dig och C, för den hårda stolen ;o) Vad gulliga ni var som tänkte på mig! En egen variant av sittmöbeln känns som ett aaaningen stort projekt att sätta tänderna i ... fast med en stomme av frigolit och ett par säckar fiberbetong är förstås ingenting omöjligt. Passa dej du, det kan vara farligt att ge mig idéer! ;o)

  Pipi:
  Haha! Du din ärkeskämtare där! Men "lilla" borde jag kanske stryka snart, för hon har vuxit om mig nu under sommaren, ongan min. Bollsinne tycks hon också ha utvecklat mitt i allt.

  SvaraRadera
 8. Jättebra foto på dig och dotter! I dag blir det tredje svängen hos mig med de marinerade morötterna. Tack för det receptet som räddade mig när den egna matfantasin har tillfälligt somnat in.
  Kerstin

  SvaraRadera
 9. Det verkar ju riktigt kul! Nästan som "riktig" golf! Vet inte om det finns något sådant här i närheten, men det får undersökas...
  Här har vi litet svalare (tack och lov!) idag och litet åskskurar då och då! Skönt!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  SvaraRadera
 10. Kerstin:
  Men vad kul att morötterna gått hem hos er! Och varför inte göra samma sak med al dente-blomkålsbuketter? Det bör bli bra.

  Har du förresten provat receptet på marinerade bönor här i bloggen redan? Om inte, gör det! Det är också mumsfilibabba :o)

  Monica:
  Ack-ack-ack, här är det sannerligen inte svalare, snarast det motsatta. Och idag ska jag ha en av mina kusiner + make och en av mina väninnor på middag. Dålig tajming, när det är så varmt att man helst vill ligga stilla i skuggan och livnära sig på isglass ... Planen var dessutom att kunna bjuda på nybakat surdegsbröd, men den får jag nog revidera. Baka matbröd i den här tropikvärmen är ju på gränsen till idioti ;o)

  Njut av svalkan och tänk på oss andra som lider! *ha-ha!*

  SvaraRadera
 11. Jag ser att du lagt lite färg på den virkade bakgrunden, snyggt.
  "Stolen" i betong och en massa andra fräcka dito stod runt omkring i Örtagården. Vi ville bara kivas litet med dig :)
  Nu väntar vi på ett åskväder som ska dra in över Skåne idag, ett mycket kraftigt sådant. Varför kan det aldrig vara "lagom" som vi säger här i S.

  SvaraRadera
 12. Japp, det helt färglösa blev lite väl blekt, inte riktigt jag ;o)

  Jag bläddrade nyss i ett lastgammalt nummer (årgång 1993) av tidningen Gör Så Här. Där fanns det ett par gjutprojekt där betongen blandades med lecakulor för att inte bli så tung. Vore det inte så infernaliskt hett skulle jag vara sugen på ett test ...

  "Lagom" som förr varit så utmärkande för Sverige börjar kännas som ett föråldrat ord, inte sant? Ingenting är lagom numera.

  (Det blir bröd idag ändå, eftersom jag hade dinkelsurpuppa som måste användas. Men för varmt för bakning är det! Satte till lite jäst också, för jag tvivlar på att surdegen jäser som den ska i värmen.)

  SvaraRadera
 13. Var hon kissnödig å knep ihop med knäna?hihi ser kul ut.Ni är så söta

  SvaraRadera
 14. Nädu, inte kissnödig, bara knäpp ;o)

  SvaraRadera
 15. Sån golf skulle nog till och med jag tycka var kul. Men aldrig i livet ihop med ungarna. Dom har MYCKET bättre bollsinne än jag. Svärdöttrarna också... Livet är hårt ;-)!

  SvaraRadera
 16. Hahahaa! Nåväl, du får välan ta med dej Nyaste Projektet på en runda istället och se vad'en går för ;o)

  SvaraRadera
 17. Hej

  Ja jag bara älskar minigolf och äventyrsgolf.
  Det är en lagom liten sport man kan syssla med, jag som inte alls annars gillar sport.

  Du får vinna nästa gång....smygöva...he he

  SvaraRadera
 18. Skånegrabben:
  Här har du en till som inte är någon större vän av sport - varken i levande livet eller på tv.

  Med det pris som råder på Äventyrsgolfen blir jag nog ruinerad innan jag tränat så pass att jag klår lilla A ;o) Lika bra att hon får visa sig vara min överman. Det blir nog på allt fler områden hela tiden ...

  CC:
  Japp! :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!