söndag 11 juli 2010

Tiderna förändras

IGÅR VAR DET bakluckeloppis här i Mariehamn. Rätt mycket bilar och en hel del folk den rådande värmeböljan till trots.

Mest var det böcker, kläder och en myckenhet skräp, men ett litet fynd gjorde jag: en glasfigurin av Armando Jacobino för blott två eu­ro, det vill säga samma pappa som den fula ankungen jag fyndade häromsistens.

Men vad jag vill visa är det här:


En gammal skrivmaskin! Jag blev alldeles nostalgisk, för när jag i en obskyr forntid utbildade mig till läkarsekreterare blev vi undervisade i maskinskrivning på liknande, helt manuella maskiner.

Fast det lustigaste var ändå det här:


En lapp med uppmaningen att läsa bruksanvisningen innan man an­vän­der manicken! Höghöjdshumor i dagens digitala och über­da­to­ri­se­ra­de värld, icke sant? Först flinade jag hejdlöst. Strax därpå kände jag mig lastgammal.

11 kommentarer:

 1. Hej N, vad häftigt, klarar du beskrivningen :)
  Det var längesedan man hanterade en sådan tingest. Kul.

  SvaraRadera
 2. Jösses, jag såg först inte din nya logga, den är jättefin.
  Jag skyller på värmen.

  SvaraRadera
 3. As a matter of fact har jag en knallröd Olivetti "Valentino" stående på vinden :o) Men jag kan inte dra mig till minnes när jag senast har skrivit något på den. Vid det här laget är den en antikvitet och själv har man i princip hunnit bli detsamma ;o)

  Jag blev så less på att se allt det färgglada helt plötsligt. Antagligen är det för varmt, så jag ville få till något "svalare". Därför plockade jag också i Photoshop bort färgerna från sexkantsfilten som utgör bakgrunden. Önskar man kunde göra samma sak med vädret ...

  Vi smäller snart av i hettan och ändå har jag lovat lilla A att vi ska ge oss iväg och dra en runda äventyrsgolf ikväll. Det får definitivt vänta ytterligare någon timme annars blir det olidligt!

  SvaraRadera
 4. Tjusig bakgrund, eller vad det heter. Jo du, nog minns jag första datorn som kom till jobbet och alla var vi livrädda för att röra den och när vi äntligen började skriva så sparade vi ALLT - om och om igen. Man har ju blivit lite modigare nu:-)

  SvaraRadera
 5. "Svalt" i alla fall, va? ;o)

  Visst har man blivit modigare med datoranvändandet med åren, men något papperslöst kontor är det sannerligen inte, som det ordades så vitt och brett om när persondatorerna var nya. I alla fall inte på mitt lilla kontor.

  SvaraRadera
 6. Här har det grejats med bakgrunder och header, ser jag!
  Roligt att pyssla med sin blogg (hehe...skulle JAG???)emellanåt, och nu förstår jag att du gör ALLT för att få "tempen" att sjunka lite!

  Fint med din filt här i bakgrunden, men saknar ändå din färgglada sida!
  Det kanske kommer när värmen ger med sej!?

  Äventyrsgolf?????
  Puh och stånk!!
  Galningar!!

  Jag och Sonalyckan mäktade knappt med att läsa korten på "Familje-geni" här i eftermiddags när åskan kom med ett par rejäla knallar!
  (Hehe...jag vann!)

  Kanske lite pga att jag numera definitivt vet var MARIEHAMN ligger!!

  HA!!!
  Geografifrågor som jag vanligtvis är ur-kass på?

  Men denna gången "fick han mej inte"!

  (Vill bara säja att jag inte varit i solen alls i dag! Jag har visst "fått nog" för en stund...Haha! Duktigt va?)

  Kram på er och Lycka till i golfandet!
  "Stigge"

  SvaraRadera
 7. Nej....vart tog dina underbart färgglada rutor i designen vägen?

  SvaraRadera
 8. Var också på loppis idag.
  Mycket som är antikt stiger i värde.
  Så även vi kvinnor väl?

  SvaraRadera
 9. Stigbert:
  Jovisst återkommer färgglädjen bara värmen ger med sig. F.n. fick jag vallningar bara av att se den föregående layouten.

  Äventyrsgolfandet tog vi först vid 20-tiden när den värsta hettan lagt sig, och det var riktigt kul även fast ongan klådde mig med åtta slag ;o)

  Vet du, det är faktiskt så att jag skulle välkomna ett riktigt hejdundrande åskväder nu. Den här värmen tar kål på mig ... *stånk å stön*

  Madlar:
  Det är för hett! Stod inte ut med att se alla varma färger längre, men de återkommer garanterat.

  Stickmamman:
  Självfallet gäller det även oss kvinns! Vem skulle kunna tycka annat..?

  Hoppas du gjorde några bra fynd idag! Måste kolla din blogg och se om du visar upp nåt ;o)

  SvaraRadera
 10. Puh, ja jag säger detsamma, nu är det FÖR varmt! Trots att vi fick ett åskväder med regn nu ikväll, är det fortfarande 25°!!! Och lika varmt ska det bli i morgon!
  Men det var en jättefin skrivmaskin!
  Våtvarma kramar, Monica

  SvaraRadera
 11. Ha,ha den var ju ganska modern ändå med de vackra färgerna. Det papperslösa kontoret ja! Det skulle vi också ha, det var väldigt viktigt. Ända till jag kom tidigt en morgon och skulle skriva ut någon broschyr på färgskrivaren och den var upptagen jättelänge. Det var vår VD som skrev ut alla sina mail "för det var lättare att läsa dem så". Sedan var det ganska tyst om det papperslösa kontoret.
  Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!