lördag 17 juli 2010

Ännu mera rosor!

ROSKAMPANJ I HANDELSTRÄDGÅRDEN – därmed helt omöjligt att låta bli att utöka antalet klättrande sorter vid ”Rucklet”! De nya skön­heterna kommer inte riktigt till sin fulla rätt i mina bilder eftersom blomningen hunnit bli lite bedagad. Men visst är de läckra ändå?!

Bilderna är tagna i ”Rucklets” träd­gård med min Fuji FinePix F30.

'ILSE KROHN SUPERIOR'
(klätterros av Kordesiityp)
15 juli 2010


'ZEPHIRINE DROUHIN'
(starkdoftande och remonterande klätterros av Bourbontyp)
15 juli 2010


Du kan se bilderna i större format om du klickar på dem.

10 kommentarer:

 1. Hallå där!
  Vi har oväder här nu så jag får koppla ur datorn mellan varven. Jag har en helt vanlig kamera, Canon 450 med ett extra objektiv 70-300. Sen får man vara snabb som tusan. Jag önskar mig ett bättre objektiv men de är ju också betydligt tyngre att hantera. Skuggsvalorna på markisen lyckades jag fånga genom att ligga på rygg under och knäppa på.
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Underbara rosor! Jag förstår, att du inte kunde motstå dem! Vi har ingen bra rosjord här, det är mest sand, men rosor måste man bara ha...
  Vi skulle ha fått regn och åska här idag, men det gick tyvärr förbi oss!
  Så nu får man väl vattna ikväll igen!
  Ha en bra helg, kram, Monica!

  SvaraRadera
 3. Här vid "Rucklet" är det inte heller någon höjdarjord för rosor. Men det finns ju på säck :o)

  Ännu kvarstår löftet om massor med regn inatt och imorgon, men jag skulle inte vara förvånad om det viker av igen. Det brukar nästan alltid sluta så mitt på sommaren, när klippor och grundare vatten här runt Åland blivit uppvärmda. Då stöts eventuella lågtryck bort av den uppåtstigande varma luften.

  SvaraRadera
 4. Så tjusiga!!!!
  Du som verkar kunna en massa om ros-sorter....?

  Någon du kan rekommendera som klättrar, helst är röd, doftar gott och är tålig och lättskött?
  (haha...vilka krav va????)

  Vad betyder remonterande förresten??
  Är det att den blommar om samma sommar??

  Provar att göra min "regndans" än en gång och puffar och knuffar vindarna moooooooot Åååååland!!!

  Kram, jenny

  SvaraRadera
 5. Hahahaa! Inte kan jag någonting om rosor, jag läser på etiketterna :oD

  Remontera betyder att den blommar om, ja. Min ringa kunskap om rosor till trots vet jag att det finns en sammetsröd klätterros med fin doft, som dessutom remonterar. Den heter 'Sympathie' om jag minns rätt, men kolla med en trädgårdsmästare först!

  Det ser faktiskt lovande ut på regnfronten nu, så ditt huffande och puffande och knuffande verkar ha effekt :oD Kvällshimlen är mörk, det blåser kastvindar och "doftar" regn. Så kanske, kanske börjar det inatt ... *håller tummarna*

  SvaraRadera
 6. Hej N, vad jag gillar Ilse Krohn,har aldrig sett eller hört om den tidigare. Lustigt, min förste chef hette precis så Ilse Krohn.
  Jag vill ha fler rosor i min trädgård, jag tror jag har kommit på en lösning, men det får bli till våren eftersom det blir ett större projekt.
  I dag har vi bara vilat och slappat, skönt. Varmt har det varit, men inte så fruktansvärt som för några dagar sedan. En tur på cykeln blev det enda i dag.

  SvaraRadera
 7. Japp! I den takt jag gräver ner nya klättrare kommer "Rucklet" så småningom att bli rena Törnrosaslottet. Eller, tja, inte så mycket "slott" kanske, men mängder av rosor med törnen ;o)

  SvaraRadera
 8. Har googlat lite och den verkar ju både lättskött och snabbväxande.

  Och den är vacker!!
  Gillar den där riktigt "blodröda" färgen!

  Kram och tack för tipset!
  (tror visst att du kan mer än du själv tror!)

  Jenny

  SvaraRadera
 9. Vad trevligt om jag kunnat vara till hjälp! :oD

  Men du, det är sant. Jag kan faktiskt ingenting, nada, noll, nix om rosor. När jag köper åt mig själv läser jag faktiskt, som jag sa, på etiketterna och sen håller jag tummar och tår ;o)

  'Sympathie' är en fantastiskt vacker ros om man är inne på den röda linjen! Hos mig är det alla nyanser från bländvitt via rosa över till cerise som gäller. I alla fall tills vidare ;o)

  Lycka till om du bestämmer dig för ett köp!!!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!