måndag 19 juli 2010

Honey, honey, honey

MED LAVENDELBLOMNINGEN KOMMER arbetarna. Den här bild­se­rien visar vad jag trodde var ett vanligt honungsbi, men är det fak­tiskt det? Någon som vet besked..?

Bilderna är tagna i ”Rucklets” träd­gård med min Fuji FinePix F30.











Du kan se bilderna i större format om du klickar på dem.

7 kommentarer:

  1. Tycker mycket om att komma in på din blogg med alla dess vackra bilder. Har haft stor trädgård, odlingar o rabatter men har pga hälsan numera enbart krukodlingar. På din blogg får jag åter uppleva doft o fingerkänslan genom din trädgård...tack <3

    SvaraRadera
  2. Vad underbart om jag kan förmedla lite av det privilegierade i att ha en trädgård och att t.v. ha hälsan i sånt skick att man orkar med och klarar av det hela!

    Vet du, mina tankar har kretsat väldigt mycket runt just dig den senaste tiden. Jag har funderat massor på hur otroligt stark du måste vara innerst inne när du mitt i alla motigheter via din blogg ändå utstrålar en sån livsglädje. Mina egna bekymmer ter sig väldigt futila i jämförelse, och du har givit mig en hel hög med tankeställare sedan jag började läsa dina inlägg.

    Kan jag ge bara en liten gnutta tillbaka genom mina enkla försök att agera naturfotograf gör det mig mycket, mycket glad!

    SvaraRadera
  3. Hej N, har tittat i min bok nog är det vanliga honungsbi alltid, det enda som förbryllar är den ljusa färgen på bak-kroppen.
    Det är ljuvligt nu när alla lavendel och rosor blommar, men tyvärr trivs inte rosor så bra i denna värme. De slokar kvickt som attan.
    Jag håller på att skörda lite svarta vinbär. De äter bara koltrasten av, men nu är det slut med de.
    Jag ser hur måsarna anfaller körsbärsträden hos grannarna, inte ett bär kvar till barnen när de kommer hem från sin semester på lördag.

    SvaraRadera
  4. Tack, Monkan, du min klippa i insektshavet! :o)

    Det var exakt det som förbryllade mig också, att bakkroppen är så "randefattig". Men vi slår väl fast att det är ett helt vanligt honungsbi som till sin lycka hittat ett förråd av lavendel att ösa ur?

    Mina rosor gillar verkligen inte hettan, där de står i gruset. Det betyder minst 20 liter vatten per planta varje kväll, annars skulle de nog ha torkat bort helt och hållet. Tänk, snart är juli till ända, och t.v. inte en enda regndag ... Vilken tur att vintern var så snörik, så att grundvattenreserverna är ordentligt påfyllda!

    SvaraRadera
  5. C och jag upplever att det är mycket ont om bi, fjärilar, blomsterflugor i år. Bi kan jag förstå, det är inte många som har kupor i tättbebyggt område. Jag skulle vilja hyra en kupa, men det hade blivit ett ramaskri hos vissa.
    Vi har vattningsförbud, vi vattnar från egen brunn, men måste ändå vara återhållsamma.
    Puh, det är för varmt idag också.

    SvaraRadera
  6. Monkan:
    Här verkar det vara rätt gott om bin och andra flygande insekter, så än har inte torkan gjort slut på allt. Men mygg är det, tackom och lovom, extremt tunnsått med tills vidare :o) Och inte har vi vattningsförbud ännu heller. Grundvattennivån tycks vara hög och bra efter den snörika vintern.

    Kan man hyra kupor? Det visste jag inte. Fast å andra sidan vete sjutton om jag skulle kunna ha såna på gården. Lilla A är nämligen inte fullt lika insektintresserad som sin knasiga mor ;o)

    Madlar:
    :oD

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!