tisdag 3 augusti 2010

Ett [fot]riktigt fynd

DE BARA STOD där och väntade på mig, de röda skorna. Aldrig an­vän­da och i samma toppskick som när de en gång bars hem från bu­tiken av sin förra ägare. Ett par sprillans nya Sieviskor av rätt storlek och med en passform som vore de handsydda åt mig. Klart jag tog dem – till det priset!


Jag menar, att för femton euro fynda sig ett par oanvända ”dyrskor” som sitter som en smäck är helt jämförbart med att i skogen snubbla på det där ypperliga kantarellstället. Från plånboken hördes en lättad snyftning och mina fötter formligen gråter av lycka.

Sedan är det en helt annan sak att det kanske inte ses som helt comme-il-faut att ”tanter” som jag ska traska omkring i röda dojor till jeansen, men det sk-ter jag faktiskt högaktningsfullt i. Vilket för övrigt är tjusningen i att bli äldre, att få göra lite som man vill och att ge full­ständigt katten i vad andra tycker. Jag tror faktiskt jag gillar att snart bli femtio!

Emmaus’ second hand-butik, min hovleverantör, har ännu en gång le­vererat :o)

13 kommentarer:

 1. Hej N det var snygga skor, sneakermodellen är bara så skön,själv använder jag nästan uteslutande den typen på skor. Förrutom på sommaren när man vill ha lite sandaler.
  Som du vet har jag jobbat ett antal år på ECCO, deras skor är fantastiskt sköna med dämpning i hälen på de flesta. Numera är tantstämplen borta sedan länge, alla åldrar och typer använder dem nu. Priset är precis som på dina nya lite högt.

  SvaraRadera
 2. ECCO har ända tills jag hittade Sievi varit favvisskorna framom andra! Redan på den tiden då de ansågs "töntiga", eftersom jag alltid haft något av problemfötter och föredragit skor med bred läst. Är man född med ankfötter så är man ;o)

  SvaraRadera
 3. Grattis till det fyndet! Dom skorna skulle jag inte heller tvekat att köpa och jag är mycket äldre än du! Dom är både snygga och ser sköna ut! Jag använder också nästan bara ECCO-skor.
  Ha en bra dag, kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Hur läckra som helst. Själv kör jag med roliga sockor. Blir man deppig och tittar neråt, så kan man åtminstone bli glad av strumporna!! Det har blivit mycket deppande ett tag...
  Visste inte att Emmaus fanns utanför Sverige. Bästa stället att handla på. Annacarin.

  SvaraRadera
 5. Jadu Annacarin, nog kan man ju utan överdrift säga att du vid det här laget fått ditt eländesmått fyllt så det räcker för resten av året. Men med några par lattjo sockor och friskt mod kan det bara bli bättre! Så får vi i alla fall hoppas, och gör man det brukar det kunna bli så.

  Emmaus är makternas gåva till fattiga fruntimmer. Där har jag gjort många bra köp under årens lopp :oD

  SvaraRadera
 6. Var för ovanligheten in en sväng till stan och där ligger en tygbit och ropar mitt namn! Ja, herregud, vad gör man. Snäll som man är tog jag hem den:-)

  SvaraRadera
 7. Skönt att höra att jag inte är ensam om att "höra röster" ... ;o)

  SvaraRadera
 8. Röda skor till jeans måste vara så rätt det kan bli, vilken ålder man än befinner sig i. Kom just på att "De röda skorna" är en grym saga av bröderna Grimm. Kommer inte riktigt ihåg hur den slutade. Kanske dansade hon ihjäl sig, flickstackarn. Så var försiktig med dansandet i de där skorna! ;-)

  SvaraRadera
 9. Haha! Nåväl, risken för att jag ska ha ihjäl mig dansande i mina röda skor är så liten att den inte ens finns. Ungefär som Harrisburg, du vet. Å andra sidan skulle det väl inte heller vara helt fel att lämna detta jordelivet iklädd ett par röda dojor? ;o)

  SvaraRadera
 10. Jätte-fina!!
  Grattis till det fyndet!

  Och knallröda skor är ju bara såååå coolt!
  Och inte alls att ungdomen skulle ha ensamrätt på sådana!?!??!

  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 11. Ensamrätt och ensamrätt ... Nä, det har de väl inte :o)

  Haken är väl kanske att det borde ha varit ett par Conveeeeeeeerse och inte "töntiga", ergonomiska sneakers ... med dragkedja? Allt enligt lilla A, modeorakel ;o)

  Men, som sagt, det sk-ter jag i, jag som dessutom aldrig varit någon skofetischist. Dojsen är bekväma och det är det som ledde till köpbeslutet.

  Hur som helst, så öööser det ner här idag. Det är m.a.o. inte alls läge för röda lågskor, det är gummistövlar från Nokia som gäller en dag som denna. Ja, om man överhuvudtaget bryr sig om att gå ut ... :oD

  SvaraRadera
 12. vilket fynd!
  själv har jag ett par svarta snart uttjänta av exakt samma modell och skulle abslut inte ha något emot ett par till. Läckert röda är en härlig färglick på fötterna och passar lika bra som tråkiga svarta eller bruna
  loppis är ett bra ställe, både att skaffa nytt och att göra sig av med gammalt på

  SvaraRadera
 13. Hej! Så kul med ett nytt ansikte :o)

  Jo, loppis är en källa till glädje mest hela tiden. Under de senaste fem åren - ja, kanske till och med lite längre - har jag i princip ekiperat mig helt och hållit hos second hand-affärer eller på loppisar. Allt utom strumpor och underkläder går ju utmärkt att shoppa begagnat :oD Fast till och med sådana kan man ha turen ibland att hitta i nya, obrutna förpackningar.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!