torsdag 5 augusti 2010

F-n också! En ful fläck ...

FÖRMODLIGEN ÄR DET ingenting att hetsa upp sig för, men igår upp­täckte jag en mysko pigmentfläck på ovansidan av min ena fot. Vore det inte för att jag redan är lite naggad i kanterna i och med ett tidigare avlägsnat ”födelsemärke” hade jag inte brytt mig. Men nu råkade det där ”födelsemärket” vara förstadium till malignt melanom, så ...

Det positiva i sammanhanget är att jag fått tid för en poliklinisk bort­karvning av den här nya pricken redan nästa vecka. Så är det här på Åland, det går oftast fort att få vård. Att det sedan råkar vara röt­må­nad är faktiskt en risk jag är beredd att ta.

Men det om det. Nu är det dags att plocka hallon och att klippa gräs, och så väntar en rabarberplanta på att komma i jord, liksom två ro­sen­buskar och ett fackelblomster. Och så borde jag dammsuga och torka golv. Livet går således på i ullstrumporna, med eller utan fläck­igt skinn.

17 kommentarer:

 1. Så fin din nya sida har blivit. Riktigt härlig med den blåa färgen. Fint kort på dej med! Läskigt med märket förstår din oro och önskar dej lycka till med borttagningen. Kram Nettan

  SvaraRadera
 2. Aj fan du...det där lät jobbigt...hoppas det löser sig. Själv har jag varit till FK idag...vilken ruelse men det gick bra!

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Nettan:
  Jag tyckte färgbytet var rysligt lämpligt, för just idag känner jag mig lite blue. Har märkt att mitt behov av att byta look på bloggen är rätt avhängigt av dagsformen ;o) Tack för sympatin!

  Steffe:
  En dust med Försäkringskassan är nog snäppet värre än en liten brun fläck på foten ;o) Du gav dem väl vad de tål? :oD

  SvaraRadera
 4. Usch ja, det är inte roligt att gå och oroa sig! Det är väl med största sannolikhet inget farligt, men det är ju alltid bättre att veta säkert!
  Lycka till, jag håller tummarna!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Neeeej!

  Men jaaaaa till att dom fattar snabbt på Åland och hjälper dej fort!

  Rötmånad eller inte....det finns alsolsprit och antibiotikum!

  Och din sida är så blå och fin i dag!
  Visst har det där bytandet med dagsformen att göra. Förresten...könner du någon som byter ofta??? *asgarv*

  Fortsätter och flina här för jag är KLAR med dammsugningen och golvtorkandet....(:
  Skönt så slipper man kanske "fredagsstädningen"!

  Nu ska jag bara skura mej själv också. Hopp i duschen!

  Kram på dej!
  Jenny

  SvaraRadera
 6. Om färgen på hemsidan ska vara avhängigt dagsformen, så skulle man inte kunna läsa min dagbok. Den skulle nämligen vara alldeles kolsvart.... Annacarin

  SvaraRadera
 7. Monica:
  Nä, det är förmodligen ingenting. Fast så sa dom förstås förra gången också :o/ Men här ska inte tas ut något elände i förskott!

  Jenny:
  Jodu, det var inget snack om saken ens. Jag fick en tid bokad direkt utan en massa tjafs om att först visa upp det för en läkare och bla bla bla. Ibland funkar saker klockrent :o)

  Efter gräsklippning av hela gården + plantering av det ena och det andra iklädd långbyxor och -ärmat (solen, den solen ...) är även jag klart mogen för duschen. Jag står kanske ut med mig själv, men det tror jag inte omgivningen gör ;o)

  Dammsuget och torkat blev det inte. Kanske imorgon - om jag känner för det :o)

  Annacarin:
  Aj, du ... Är det inte ens gråskala idag..?

  SvaraRadera
 8. Jag håller mina tummar hårt hårt och önskar att det bara är nån "skönhetsfläck". Man måste ju ha tur nån gång... Kram!

  SvaraRadera
 9. Tack ska du ha :o) Eftersom jag aldrig vinner på någon form av riktiga lotterier utgår jag från att jag har tur i det här fallet ;o)

  SvaraRadera
 10. Oroa dig inte det är nog bara en piggmentfläck som har med åldern att göra jag har tusen såna.Här har vi fått en massa regn från igår på afton å i natt över 35 mm.
  Jag har då den fulaste bloggen ,tror inte ens jag har skrivit vem jag är ,vet inte hur jag ska göra.
  Kram till er brudar.

  SvaraRadera
 11. Du har säkert rätt, och satt den i fejsen eller på händerna skulle jag inte vara ett smack förvånad. Men nu sitter den på fotryggen, på ett ställe som aldrig utsätts för sol. Lika bra att låta dom plocka den och få klara besked.

  Inte är det väl något fel på din blogg..? Känner du för att "snajda till" den är det väl bara att be något av barnbarnen om assistens? Ungar brukar vara skickliga på sånt ;o)

  SvaraRadera
 12. Hej N,så snygg din sida är, alla dina sidor har varit fina.
  Jag hoppas det går bra hos läkaren,att du får det besked som du vill ha,
  Jag skall flytta en av mina rabarber, hoppas det funkar för de tar sådan otrolig stor plats.
  Idag har jag småplockat och "donat", mest inomhus, men det var rätt kul för en gångs skull.

  SvaraRadera
 13. Tack, vad trevligt att du gillar den :o)

  Rabarbern jag planterade idag är av en helt annan sort än den som redan finns på gården. Den har varit väldigt liten och ynklig; antagligen en sort med låg oxalsyra. Den nya har jag fått av en kompis, och den är av en typ som blir GIGANTISK. Kanske mera prydnadsväxt än matväxt ;o)

  I takt med att vädret blir svalare börjar lusten att göra något inomhus återkomma även hos mig. Snart kanske jag rentav får lust att städa ;o)

  SvaraRadera
 14. Hallå över havet!
  Jag förstår din oro! Hittade knölar hela tiden överallt i många år efter min bröstcancer.Det var aldrig något men självklart ska man vara observant och gå direkt om man känner eller ser något misstänkt.Städningen inomhus får vänta till i morgon för då skulle vi få regn här.
  Trevlig fredag på dig!
  Kerstin

  SvaraRadera
 15. Visst blir man lite mer på hugget när man en gång varit utsatt, det är inget att snacka om. Som jag brukar säga: "Bättre lite nervöst nojig än nonchalant och nedgrävd."

  Det artar sig inte till ett för inomhusstädning lämpligt väder idag heller. Vaknade till strålande sol och värme, så det enda jag åstadkommer i hygienteknisk väg idag är att med en välriktad spark eller två förpassa "Rucklets" dammråttor in under soffor och sängar ;o) "Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete", du vet.

  Ha ett fint Ölandsveckoslut!

  SvaraRadera
 16. Bra, gå på magkänslan o skär genast bort märket. Ärr visar enbart att man levt ;)

  SvaraRadera
 17. Så sant som det är sagt! På utsidan börjar jag ha ett antal som ett tecken på min stigande ålder. De på insidan, i själen, syns dessbättre inte. Om de gjorde det skulle jag sannolikt bli stämplad såsom varande Metusalems bara aningen yngre syrra ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!