måndag 2 augusti 2010

LÄSTIPS
Nattfåk av Johan Theorin


Nattfåk
av Johan Theorin

När den kraftiga storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg.
    Det är vinter på Öland. Familjen Westin har nyligen flyttat dit från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse? Eller?

Mitt betyg: ˜˜˜˜˜ (av 5 möjliga)


Högst personlig kommentar:
Det här var en deckare som gav mig sömnsvårigheter. Inte så att jag fick mardrömmar av den, inte alls. Nej, den var helt enkelt så bra att jag utan att somna bort ifrån den i sängen på kvällarna lyssnade och lyssnade och lyssnade. Magnus Krepper, som läser boken, har en mycket behaglig röst och Theorins historia är ruggigt fängslande.
    Nattfåk är en bok med många bottnar. Ingenting är direkt för­ut­sägbart och över det hela kastar en kuslig, suggestiv mör­ker­stäm­ning sin slagskugga; man väntar hela tiden på att något ska hända, frågan är bara vad – och när.
    Med den här boken har jag tagit min första tugga av Johan Theorin och jag ska omedelbart till biblioteket för att låna mer! Det säger allt. Man brukar tala om ”bladvändare”, men det här var för mig min första riktiga ”cd-växlare” ;o)

10 kommentarer:

 1. Visst är den bra! Jag har läst den och en annan bok av honom, lika bra den!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Hej N. jag håller med dig , den boken är jättebra. Jag har även läst hans debutroman SKUMTIMMEN som också var väldigt bra. Jag tror att den finns på CD. Jag fixar inte att lyssna på CD, har försökt flera gånger, men somnar ifrån varje gång.

  SvaraRadera
 3. Den blev man ju riktigt lyssnarsugen på....Hmmm.

  *tänker osökt på Adlibris och mitt något ansträngda konto...men va fasen...? Kollar nog där lite i alla fall!*

  Kram och tack för tips!
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Monica och Monkan:
  Jag var in till biblan idag och skulle låna mig en till Theorin, men baskemej, var inte alla ljudböcker av honom utlånade redan! Jag fick ta en annan deckare istället och vackert vänta på att Theorins böcker kommer in.

  Jenny:
  Den här boken var faktiskt en av de absolut bästa i genren jag "läst". Aldrig tidigare har det hänt att jag sträcklyssnat på någon bok så som jag gjorde med denna! Ett par kapitel och så somnar jag i vanliga fall. Med Nattfåk var jag så intensivt med i berättelsen att jag fick lov att byta cd. En kväll till och med TVÅ gånger!

  SvaraRadera
 5. Hejsan

  Boken nattfåk verkar faktiskt som om det vore en bok i min smak. Fyller snart år så den noterar jag i önskelistan......hoppas bara man varit så snäll att man får den ;)

  SvaraRadera
 6. Du har säkert varit tillräckligt snäll, hördu :o) Dessutom vet du ju att "någon" brukar läsa min blogg, så det skulle jag tro förbättrar oddsen för att önskningen går i uppfyllelse ;o)

  SvaraRadera
 7. "Någon" har läst, vi får väl se vad retstickan får i sitt paket ha ha.

  SvaraRadera
 8. Ja, vad kan jag tillägga annat än att det är våra nya "hembygdsböcker" här på Öland. Nu ser ni hur vi har det när vinterstormarna gnyr!
  Kerstin

  SvaraRadera
 9. Vädret är verkligen en ombytlig storhet; från somrigt paradis till vintrigt inferno på några månader.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!