fredag 17 september 2010

Snacka om långrandigt!

GARNET SOM SAKNATS för att jag skulle kunna slutföra min sex­kants­filt kom inte från Tyskland förrän igår eftermiddag. Leveransen tog osedvanligt länge den här gången, hela tio dagar.

Men trots rådande materialbrist har jag ingalunda varit overksam på handarbetsfronten. Den mormorsrandiga filten jag bloggade om den 9 september växer stadigt på bredden och är idag redan drygt 40 cm bred. Således är det bara att än en gång konstatera att det inte finns något ont som inte har något gott med sig ;o)Som vanligt blir jag alldeles varm i hjärtat av att virka något så färg­glatt som det här. Jag har sagt det förut och jag säger det gärna igen: färg är glädje! Att virka mormorsränder går dessutom så himla snabbt. Trots att varven är 170 cm långa formligen forsar färgerna fram i och med att det aldrig är mer än två varv efter varandra av samma kulör.


Fast nu blir det en paus för hexagoner; ”bara” 39 kvar + en kant runt det hela, sen är den färgsprakande sexkantsfilten klar. Jippi! I går­da­gens garnförsändelse fick jag för övrigt prov på ett alldeles ljuuuvligt garn i 100 % merinoull, som dessutom finns i en otrolig mängd färger. Det lutar starkt mot att nästa projekt blir en riktigt varm och gosig filt i helylle.

***

Briefly in English:
My latest WIP: a granny-striped blanket in 100 % cotton ”Catania”. I launched this project on 7 September – i.e. no more than ten days ago – and I have already finished more than a quarter of it! All done it will be quite a big blankie, measuring appx. 170 x 130 cm.

Crocheting granny stripes is such fun, though! Never more than two rows of the same colour makes crocheting in this manner as ”non-dull” as it gets ;o)
[tags: crochet, blanket, afghan, throw, granny, stripes, striped, multicolor, colorful, attic24]

10 kommentarer:

 1. Jag måste nog ta en sväng förbi Ullcentrum och lägga till en ny färg till mina natur- och hemfärgade garner. Det blir nog en bild så småningom.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Du har rätt - färg är glädje! Filten är kanon fin!

  SvaraRadera
 3. Såå!snyggt å färggrant!Blir den stor som ett sängöverkast eller?
  Det blir tungt att virka innan den är klar.Kram

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt färgflöde mot det vita underlaget!

  SvaraRadera
 5. Jisses, så flitig du är! Och duktig!
  Själv är jag ju mera åt stickhållet, har just avslutat en Pippitröja till ett av barnbarnen.
  Ha nu en riktigt skön helg!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Vilken terapi för ögat och sinnet! Man blir verkligen på gott humör.

  SvaraRadera
 7. Alla:
  Tunnsått med svar på kommentarer just nu ... Jag är så rysligt på slutrakan med sexkantsfilten att jag knappt tar mig tid att äta ... Bara några varv kant kvar före den är helt färdig!

  Den här nya, randiga ska inte bli lika stort som ett sängöverkast, bara nästan :o) Garnnystanen ligger och skriker i lådan och vill komma till användning, men de får vänta. Först SKA sexkantsprojektet slutföras innan jag sätter klorna på allvar i det här arbetet. T.v. har jag ju bara börjat ;o)

  SvaraRadera
 8. VA! Har virkkroken fastnat i din hand.Ätat måste du ta paus för.KRAM

  SvaraRadera
 9. wow den där långrandiga pläden , kan du skicka till mig ( skämtar ))
  men den blir ju jättefin. Vilket enormt arbete

  SvaraRadera
 10. Skoj att du gillar den! Visst är det mycket att virka, men arbetsmässigt småpotatis jämfört med den filt av virkade sexkanter jag nyligen slutförde.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!