tisdag 25 januari 2011

2 x 43

HOPPSAN! AV BARA farten blev det inte bara ett par fyrtiotreor, som jag utlovade härförleden, utan två. Hoppas verkligen att K blir nöjd med dem och med varm hand – och varma fötter! – glad i hågen hjäl­per mig med monteringen av växthuset. För jovisst, det är ju liksom en muta det här ;o)


Men efter att nu har producerat hela fem par sockor på raken känner jag att det är det dags att göra något annat. Kanske ett par vantar? Jag har nämligen en idé som jag är sugen på att prova. Vad det är? Njä, det säger jag inte ännu. Jag måste testa först om det är något som duger att visa upp ;o)

Stay tuned!


Jag läste häromsistens hos någon av er att det tagits in kvistar av forsythia från trädgården. Idag kom jag till skott själv. Hoppas de vi­sar lite grönt fort som bara den, för nu vill jag verkligen att våren ska komma!

12 kommentarer:

 1. Åter igen fina nya raggsockar! Jag fattar inte att du hinner?
  Det blir nog inte grönt som forsythiakvistarna visar utan gult! och tack för tipset, det ska jag också ta in!
  Ha det så bra, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Man hinner mycket framför tv:n på kvällarna :o)

  Så du menar att forsythian blommar före bladen kommer även när kvistarna inte sitter på busken längre? Kul!

  SvaraRadera
 3. Nu börjar jag snart tro att du har en stickmaskin, så fort som du får det ena efter det andra färdigt.
  Undrar vad det är för vantexperiment du ska göra, det ska bli spännande att få se.

  SvaraRadera
 4. Haha! Nog har jag en stickmaskin, men den står instuvad och samlar damm under en säng och har inte använts på år och dag. Men jag är fortfarande rätt flink i fingrarna, och slätstickning utan mönster på strumpstickor kan man i princip göra i sömnen ;o)

  Vantarna visar sig förmodligen imorgon.

  SvaraRadera
 5. Hur hinner du, hur gör du "egentligen"? (ler)

  SvaraRadera
 6. "Egentligen" ägnar jag mycket av min tid åt hantverkandet. Därför hinner jag. Och så är det min form av terapi för utbrändheten. När jag hantverkar kopplas alla surriga tankar bort, eftersom jag är tvungen att fokusera på det jag gör om det inte ska bli fel hela tiden. En sorts fysiskt aktiv meditation kanske man skulle kunna kalla det?

  SvaraRadera
 7. åh fina sockor..roligt att sticka måste det vara!!! Duktigt!! Själv stickar jag inte....men gillar hemstickat..det blir dyrt..

  SvaraRadera
 8. Visst är det kul att sticka! Dessvärre är det dålig lönsamhet i att handsticka för försäljning, så det har jag mer eller mindre lagt ner. Men ibland är det roligt att kunna ge t.ex. riktiga yllesockor i present. Eller förse sig själv och avkomman med sådana :o)

  SvaraRadera
 9. Sticka fler sockor!! Du kommer att behöva mer hjälp än vad du tror. Jag köpte växthus 2008 (50-årspresent till mig själv!) och det var ett rent h-te att montera. Eftersom jag varken är kärnfysiker eller rymdingenjör, så var jag inte byxad att ens läsa byggbeskrivningen, än mindre förstå den. Min goda vän Marie fick fundera bra länge, men till sist kom eländet upp. Men jag varnar dig - man blir beroende och sedan vill man ha fler... Annacarin

  SvaraRadera
 10. Aj, som f-n! Det där låter inte lovande :o/ Ja, det att det är knepigt att montera ihop eländet, menar jag ...

  *står på huvudet i garnlådan och rotar efter mer sockgarnsrester*

  Vad värre är, så har jag ännu inte beslutat var huset ska placeras. Men det ger sig nog bara snöh-vetet försvinner. Hoppas jag.

  SvaraRadera
 11. Visst behöver man hjälpa våren lite på traven! Jag tog in syrenkvistar och dom är nu så gröna och fina!
  Ha en bra dag! / Irene

  SvaraRadera
 12. Så trevligt med ett nytt "ansikte"! Ha en fin dag du också :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!