lördag 29 januari 2011

Klatschiga kulörer men kass kvalitet

NÄR MAN FÅTT lägga vantarna på ett alldeles nytt garn är det omöj­ligt att låta bli att omedelbart sätta igång med att göra något av det. Det här torde vara ett välkänt faktum för alla som är lika hantverksbit­na som jag.

Medan jag slötittade på ”Let’s dance” igår kväll lade jag därför upp av mitt sprillans nya Marks & Kattens ”FAME Trend” som jag inves­te­ra­de i under gårdagen. Jag hann en bra bit, men måste dessvärre med­de­la att jag inte är särskilt nöjd med garnkvaliteten.

Nyanseringsfärgningen är ju hur läcker som helst; den för tankarna till frukt:


Men tjockleken på garnet varierar rejält,
från sytrådstunn till megatjock:Jag är en sådan som stickar extreemt jämnt, men det syns sanner­li­gen inte med det här garnet. Färgmässigt lever det mer än väl upp till mina förväntningar, men till kvaliteten ... nä. Och definitivt inte om man väger in vad det betingar i pris per 100 gram.

11 kommentarer:

 1. Är det så? Jag såg i en annan blogg just, detta garn, tänkte att kanske köpa en nysta någon gång men om det är som du säger ... då kanske jag avstår.

  SvaraRadera
 2. Nej, gör för all del inte det! Stickar du mosstickning, patentstickning eller helt vanlig rätstickning blir det säkert riktigt bra. Det är på ett arbete som det jag påbörjat, med mycket slätstickade partier, som ojämnheten framträder alltför mycket. Det skulle väl vara sin sak om det var "jämnt ojämnt", men det är bara på glest utspridda bitar som grovleken blir för tunn eller för tjock. Därför drar jag slutsatsen att det brister i kvalitet.

  SvaraRadera
 3. Härliga färgskiftningar, men jag håller med dig.
  Jag har stickat en tröja en gång med ett sådant "ojämnt" garn, men den stickades med litet grövre stickor och blev lite genombruten i strukturen, meningen var att ha en tunn tröja under. Det blev väldigt fint.
  Det blir säkert något fint av ditt garn när du är färdig.
  Monkan

  SvaraRadera
 4. På banderollen uppger de stickor nr. 3, så det är det som stör mig; det är m.a.o. inte meningen att man ska använda grova stickor och "glessticka". Själv använder jag 3,5 eftersom jag stickar ganska spänt.

  Tror jag drar upp alltsammans och börjar om från början med ett nytt sticksätt :o/

  SvaraRadera
 5. åh en sån känsla ..förstår...det måste kännas ungefär som när jag öppnar en ny kartong med oljekritor..Vad fina färger du valt!!!

  SvaraRadera
 6. Och hur kul är det i så fall för dig att upptäcka att hälften av kritorna har gått av i transporten..? Det är lite så det känns, när garnet inte motsvarade mina förhoppningar :o/

  Tur att färgerna gör mig glad i alla fall ;o) Nu har jag rivit upp de nästan 30 cm jag stickade igår och börjat om med tekniken helpatent istället. Det blir klart bättre.

  SvaraRadera
 7. Morning!
  Garn med struktur kan vara spännande men då ska det ju inte bara vara bitvis. Min väninna på Madeira har lagt upp en ny blogg. Det blir säkert en del häftiga bilder från ön. http://atlantspaning.blogspot.com är adressen.
  Kerstin

  SvaraRadera
 8. Fy vad det är retfullt när kvalitén inte håller måttet!!!
  Jag kan gå i taket när jag drabbas av ett nystan som är fullt av knutar...bara hopknutna stumpar....
  Men vackra färger är det i ditt garn!

  SvaraRadera
 9. Kerstin:
  Exactemente! Strukturgarn är strukturgarn, garn med "klumpar" är bara dålig kvalitet :o(

  Måste genast susa iväg och kolla på din kompis' blogg! Kul!!!

  ingersord:
  Ja, fy vale! Jag vet inte heller något värre än när man får ett nystan som är hopskarvat på massvis med ställen.

  Lite Pridevarning är det nog på nyanseringen, men skit samma, för jag blir glad av regnsbågsfärger!

  SvaraRadera
 10. Det ser ju jättefint ut på bild, men så trist att kvalitén inte är bra! Jag bara undrar: Vad ska det bli?
  Söndagskram, Monica

  SvaraRadera
 11. Det ser bättre ut på bild än det är verkligheten. Maken till ojämnt garn, som inte är avsett att vara så, har jag sällan skådat :o/

  Vad det blir av det hela får du allt tåla dig och se senare ;o)

  Kram tillbaka :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!