måndag 7 februari 2011

På hal is på något vis

”OMBYTE FÖRNÖJER”, PÅSTÅR man i ett gammalt ordspråk, men det vete f-n om jag är benägen att hålla med. Inte alltid, i alla fall.

Idag är det som att befinna sig inuti en kall och blöt Lovikkavante, me­dan gårdagen bjöd på ett ypperligt vinterväder. Det var solsken både på himmel och i sinn, glatt fågelkvitter sipprade in från trädgården och i sanning upplagt för en långpromenad. Vid denna tog jag för förs­ta gången steget fullt ut och blev T::A::N::T. Ja, det vill säga att jag iklädde mig mina ärvda broddar för att inte drutta ”hals över arsel” och bryta lårben eller andra halsar medan jag älgade fram genom stans norra delar.


Och på tal om älgar, så kan man här på Åland stöta på sådana lite varstans. Såväl levande som döda. I det här fallet är det helt under­ba­ra jakttorn à la skogens konung, som finurlige konstnären och mång­sysslaren Juha Pykäläinen konstruerat. De här två står i princip mitt inne i stan och tjänar med andra ord inte sitt riktiga syfte, men är kuliga att titta på.8 kommentarer:

 1. Funkar broddarna? Själv har jag tvingats parkera en bra bit hemifrån då min väg förvandlats till rodelbana:( Avskyr halka! Stapplar fram som en 90-åring som försöker undvika benbrott.
  Lycka till med stickmaskinen. Provade på detta på hantverksskolan men blev inte riktigt vänner. När det gick bra var det jättekul och däremellan krångel, krångel. Men det blir fina resultat för den som kan:-)

  SvaraRadera
 2. Trist med gråväder men ett måste för snösmältningen! Här finns nu inte en gnutta snö (mer än i hopskottade, smutsiga högar) och är 5 plusgrader, men rått och kallt känns det!
  Har varit ute i trädgården och gjort litet av den höststädning i rabatterna, som jag inte hann i höstas...
  Jag gillar skarpt både älgarna och videkissarna!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Broddar är bra! Brytande av lårbenshalsar inget kul alls!!

  Vilken vacker bild på videkissen!!

  SvaraRadera
 4. Gunilla:
  Jodå, broddarna funkar klockrent! Jag kunde hålla samma goda fart som på isfritt underlag och halkade inte en endaste gång.

  Vad stickmaskineriet anbelangar så har jag stickat mycket på maskin förr om åren. Men inte sedan jag flyttade till "Rucklet" 2005, och aldrig på en så "enkel" modell som den här Bonden. Återstår att se hur vi kommer överens. Går det inte alls får den väl vandra vidare ;o)

  Monica:
  "Det är olika i olika kommuner", brukar man säga. Så är definitivt fallet vad din och min landsända beträffar! Här är det inte läge för någon annan form av trädgårdsarbete än snöskottning och isbanesandning :o/ Man blir ju avis ...

  Uffematten:
  Broddar är BÄST! Fattar inte varför jag in i det längsta blåvägrat att dra dem på mig. Ibland är man mer korkad än ibland :o/

  SvaraRadera
 5. Välkommen i klubben. "Steppskor för pensionärer". Annacarin

  SvaraRadera
 6. Hahaha! HohoHOO! Det var det bästa jag hört på länge! :oD

  SvaraRadera
 7. Broddar är ett måste, i alla fall med den halkan ni har råkat ut för söderut denna vinter. Men jag måste säga att det var en gammalmodig modell du provat. I dag finns det mycket smidigare och säkrare modeller att köpa, sådana man knappt märker att man har och betydligt tystare. Men huvudsaken är ju att man inte halkar.

  SvaraRadera
 8. Arvegods, min söta fru, arvegods. Inför nästa halksäsong får jag väl ta och botanisera bland nymodigheterna ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!