söndag 6 februari 2011

Kanske är det en flopp ...

... MEN DET KAN lika väl vara ett riktigt fynd. Emmaus här i Marie­hamn har haft 50 % rabatt på allt i några dagar. Igår tittade jag in, i akt och mening att hitta lite restgarner att använda i mitt nya ”ge­rings­pro­jekt”. Några sådana fanns det inte. Inte ett ynka litet nystan, faktiskt. Jag fick nöja mig med att jag fick mig ett par vanliga INOX-stickor, nummer 3½, som jag också behöver.

På väg till kassan fick jag på en hylla syn på ett långt, blått fodral med bärhandtag. Va? tänkte jag. Inte kan det väl vara en stick­ma­skin..? Jodå, mycket riktigt! En grovstickare av märket Bond var det och med reapriset blev den min för 25 euro.


Jag har ännu inte hunnit kolla igenom att den verkligen är funk­tions­dug­lig, men om den är det var det ett äkta fynd. Nu har jag i och för sig en stickmaskin sedan tidigare (även den köpt begagnad), men det är en finstickningsmaskin, så jag har aldrig kunnat maskinsticka med tjocka garner.

Det var med andra ord en bra dag igår. Ett par stickor och en stick­maskin uppväger mer än väl att jag fick gå hem utan mera garn. Tul­panköpet jag planerat blev för övrigt inte heller av. Den slanten fick jag lov att ombudgetera till Bonden ;o)

6 kommentarer:

 1. Men - hur mycket stickat behöver du? Jag menar du har redan stickat sockor, så att det räcker 10 år, minst, och filtar och...
  Jag bara undrar...
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 2. Eh ... tja ... som jag försökt förklara några gånger förut så stickar jag och säljer. Därav nyttan av en stickmaskin, eftersom handstickat slutar på ett utpris till kund som väldigt få är beredda att betala.

  SvaraRadera
 3. Hoppas att det blev ett fynd du hittat

  SvaraRadera
 4. Japp, det hoppas jag också. Ska ta mig en grundligare titt på mackapären under början på inkommande vecka.

  SvaraRadera
 5. Hej

  Oj en stickmaskin som man kan bära med sig? Trodde dom var större än så.
  BOND? haha....inte visste jag att han kunde sticka också....men är man agent 007 så måste man kunna allt...haha

  SvaraRadera
 6. Haha! Det där hade jag inte tänkt på själv, att den har samma namn som allas vår 007. Han är ju inte direkt känd för att MASKA, men väl för att RIVA UPP himmel och jord där han far fram, så kan detta vara ett dåligt omen..?

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!