torsdag 14 april 2011

Äppel, päppel ... piff, paff, POFF!

JAG PANTADE TOMGLAS igår. Såna som jag plockat med mig under mina mer eller mindre dagliga promenader genom ett snösmält­ning­ens Mariehamn. Tänk så praktiskt, att få betalt för att man motione­rar!

Slantarna, över fem euro, gjorde att jag kostade på mig en ny köks­fetisch: Fiskars ergonomiska äppelklyftare och -urkärnare. Det här är en liten gadget som jag suktat efter länge och som jag varmt re­kom­men­de­rar till alla som äter mycket äpplen eller bakar pajer och kakor. Skalade eller oskalade äpplen, det är upp till var och en.


Fiskars har många riktigt bra grejor i sitt sortiment. En av dem är den überergonomiska brödkaveln.

Imorgon kväll är det dragning i mitt vårlotteri. Ännu finns det alltså tid för den som vill pröva lyckan.

5 kommentarer:

 1. En sådan där har jag också, fast betydligt enklare, inköpt på IKEA, för en betydligt mindre slant...
  Men bra är den!
  Ha en fin dag, Nina!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. En herre från Skellefteå han samlade på sånt han var miljonär.
  Har en liknande som bara ligger i lådan.

  SvaraRadera
 3. Efter flera års funderande köpte jag mig en sån där manick som man trycker ut kärnhuset med. Fattar inte varför det skulle vara så svårt att komma ihåg att köpa den då jag var på stan. Men nu är det gjort och den använd också.
  Men den du har köpt är förstås mycket snyggare och med dubbla funktioner. Förutom då att det blev snyggare i din omgivning efter dina promenader. Jag fyndade också i morse på hundarnas morgonpromenad: en decimeterlång plastbit från ett släp eller liknande, ett tuggummipaket (tomt) och en metallbit med hål i varje ände. Inget som går att panta men hundarna slipper göra illa sig och det ser snyggare ut i dikeskanterna.

  SvaraRadera
 4. Monica:
  Märket på manicken spelar knappast någon roll, eller hur? IKEA brukar ju dessutom ha rätt schyssta grejor. Nu drömmer jag om en sån där mer avancerad manick också (inte från Fiskars). En sån som skalar, kärnar ur och skivar när man drar runt en vev. Jag är en köksprylsfetischist, det erkänner jag villigt ;o)

  Stickmamman:
  Men varför ligger den oanvänd i en låda? Tycker du inte den funkar..? Själv är jag sååå nöjd med investeringen :oD

  Cici:
  En sån där enklare urkärnare, en med bara ett skaft, har jag i alla tider haft liggande i en låda. Den har däremot inte blivit mycket använd, eftersom jag alltid irriterat mig på att jag haft svårt att få den att gå rakt genom äpplet och faktiskt få bort hela kärnhuset :o/

  Faktum är att krönikan jag skrivit på de senaste dagarna och ska skicka till tidningen om någon minut handlar just om detta med att städa upp i naturen. "Håll naturen ren" tycks falla allt mer i glömska hela tiden :o(

  Annika:
  Me too! :oD

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!