torsdag 21 april 2011

Blod som blod

Å, VILKEN PÄRS dessa mornar med fastande besök på sjukhuslab­bet är ... *stönar* Men nu är det gjort och jag har fått i mig kaffe, macka och min nuvarande favorit bland citrusfrukterna: blodgrape. Underbart goda och för närvarande tillgängliga till ett förmånligare pris än apel­siner.


Faktum är att jag blivit så förtjust i dem att jag planterat kärnor! Den 26.3 petade jag ett antal i jord och kolla här, så här mycket har de re­dan vuxit:


Någonting annat som jag idag upptäckte är att cherimoyafröna (från min resa till Madeira) också tänker bli något. De har tagit lite längre tid på sig, eftersom jag myllade ner dem redan den 11.3.


Det råder väl inget tvivel om att jag längtar efter mitt växthus? Men det vete gudarna när jag får upp det, för det är mycket som ska rig­gas före. Jag måste
... få tag på betongplattor,
... ragga upp en grävmaskinist som kan skopa bort ett par kubikme­ter jord och gräva ett dike för el-röret,
... få hem grus av två olika dimensioner,
... köpa markduk och förbereda för plattläggningen,
... lägga plattorna och
... tigga till mig hjälp att resa själva huset.

Vissa dagar misströstar jag. Idag är det en sån dag, så nu tänker jag baka pashapajen istället.


PS. Om någon tjusig karl i stort behov av att umgås på vänskaplig fot med en lite trött medelålders tant med stora ambitioner råkar läsa det här: varmt välkommen att delta i ovan beskrivna projekt! Som mot­pres­tation kan jag bjuda på gott, hemlagat käk, hembakat bröd, en smarrig efterrätt och – framför allt – mitt oerhört trevliga sällskap och sprudlande intellekt :o)

PPS. Det gör absolut ingenting om du råkar vara leg. läkare och heter Ove. Det kan jag säkert ha överseende med om det kniper ;o)

9 kommentarer:

 1. Nu är jag varken karl eller läkare, så jag kan inte anmäla mig...
  Men det ordnar sig säkert med växthuset! Vilken tjusig karl skulle inte lockas av det erbjudandet...

  Håller med om att det är jobbigt , det där med att lämna blodprover på fastande mage - och så okristligt tidigt! Ska själv göra det nästa vecka!
  Nu önskar jag dig en riktigt Glad Påsk! Hoppas att solen skiner på dig!
  Påskkramar från mig!
  Monica

  SvaraRadera
 2. Det blir säkert en god Påskkaka,jag har just satt in överblivna äggvitor i ugnen till maränger bara med lite cocos i.dom blir nog smaklösa,tänkte smälta lite choklad mellan.Hoppas du får hjälp med ditt växthus.

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas att du har gett din bloggadress till din läkare....
  Annacarin

  SvaraRadera
 4. Glad påsk på dej(er) också! Vi ska fira i arbetets tecken på Skattan. Har fått loss Micke från skogen härhemma, motorsågen är vässt och tankad så nu ska det röjas loss rejält i påskhelgen!

  SvaraRadera
 5. Vem vet vem som dyker upp till påskamaten efter den där efterlysningen? Det kanske blir en hel kö framför matbordet.

  Ha en trevlig och glad påsk.

  SvaraRadera
 6. Hejsan

  Nja blodgrape har jag nog aldrig testat men däremot blodapelsin var min stora favorit som barn. gott gott

  SvaraRadera
 7. Tack för en trevlig eftermiddag med sprudlande intellekt:-)

  SvaraRadera
 8. Monica:
  Haha, nädu, det går nog som det brukar: jag får göra det själv. Men tack för din optimism och lycka till med din kommande provtagning!

  Stickmamman:
  Det blev en jättegod paj! Men väldigt omständig och med alltför många bunkar med olika hoprör och visningar. Det blir nog inget av min repertoars stående bakverk.

  Annacarin:
  Fan också, jag visste väl att det var något jag glömde ... ;o)

  Pipi:
  Åhå, ni firar i landskapet? Så trevligt! Hoppas ni får det riktigt skönt där ute, för varmt och vackert har det utlovats för hela påskhelgen :oD

  Cici:
  HahaHAA! Du är en ännu större optimist än Monica märker jag ;o) Nä, runt bordet vid påskmiddagen får jag nog slingra mig i ensamt majestät för att fylla alla stolar.

  Skånegrabben:
  Blodgrape är jättejättegott! Inte lika besk som den vanliga och de jag har köpt har varit enormt saftiga. Prova!!!

  Gunilla:
  Tack själv du för detsamma! Och för honung och syndigt goda ägg också. Det här får vi lov att göra om inom en inte alltför avlägsen framtid, hördu :o)

  SvaraRadera
 9. Vad härligt med ett gott skratt på morgonen! Själv har jag alltid önskat mig en stilig och kunnig trädgårdsmästare, bra på både det ena och det andra, som komplement till maken.Blodgrape är så gott och mycket bättre nu än apelsinerna som börjar bli torra och trista.
  Kram på dig
  Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!