måndag 18 april 2011

Fysiken säger ifrån

FÖRLÅT, FÖRLÅT ALLA goa bloggvänner att jag inte hunnit med att svara på kommentarer, kommentera själv eller ens skriva svar på mejl jag fått! De sistlidna tre dagarna har varit jättetunga med en massa hårt kroppsarbete, så jag har helt enkelt varit för slut när kvällarna kommit.

Nacken känns som den låst sig i bakåtläge efter gårdagens totalt sju timmar med blicken riktad mot skyn, men nu närmar jag mig slutet på äppelträdsslakten!


Det ena av mina fem äppelträd, kaneläppelträdet.
Lite finlir tarvas ännu, men beskärningen är så gott som klar.


Trots att jag var skakig i knäna, stel i nacken och försedd med blåsor både hännan och dännan ställde jag mig dessutom vid spisen och kockade till en avsevärt mycket godare – och varmare – middag än den vi betalade dyrt för i förrgår.

Ugnsstekt grisinnerfilé, hemlagad klyftpotatis, morotsjulienne al dente
och en enkel sås på turkisk yoghurt och Felix chilisås.


Det är således bara att än en gång konstatera: det är för dyrt att äta ute för att det ska vara förenat med något nöje. Gårdagens hem­la­gade middag för två kostade c. 6,50 euro, och då blev det ändå så pass mycket kvar att jag får en rejäl lunch idag :o)

Annars är det paniksysslor på gång igen. Röda Faran, mitt trogna bilskrälle, måste få på sig sommarskorna och det med detsamma! I och med att den gamla regeln löd första helgfria vardagen (eller var det måndagen?) efter påsk har jag inte haft bråttom, men igår fick jag till min fasa veta att det är 15 april som är deadline. Shit, idag är det ju den 18:e!

Håhå, jaja ... Det betyder mera ont i kroppen att se fram mot, för jag får alltid attibangens sjukt i korsryggen efter fyra däck av + fyra däck på :o/

7 kommentarer:

 1. Du är duktig slit inte ut dig,Andreas han byter däck åt mig.

  SvaraRadera
 2. Jag och gubben har också leasat bort däckbytet på ena av bilarna. Dottern tog med sig den till sonen i stan. Vi hade förstås frågat per telefon först och så skickade vi med den elektriska mutterdragaren.

  Jag kan också känna att man får lite för pengarna om man är ute och äter. Och då menar jag inte matmängden utan kvaliten. Om jag äter ute är det mest för att jag ska träffa någon eller för att man är långt hemifrån. Det är sällan man blir glatt överraskad när man äter ute.

  SvaraRadera
 3. Oj, vad du sliter! Har du inte nån, som kan hjälpa dig med däcken?

  Annars håller jag med om, att det är för dyrt att gå ut och äta! Vi gör det verkligen inte ofta heller!
  Men till födelsedagar, istället för att köpa en massa presenter, brukar vi gå ut och äta och då gärna i sällskap med några goda vänner.

  Ha det så skönt i vårvärmen!
  Kram från Monica

  SvaraRadera
 4. Lämna in bilen för däckbyte...200 peng (50 peng per däck) betalar jag hellre än sliter hund på alla fyra för att få på de där j***a däcken! ;-)
  Vid den här åldern så är det alldeles för stort arbete att utsätta sig för sånt...fasen man behöver rehabilitering en vecka efter för å bli människa igen för att inte tala om olycksrisken att riskera att bilskrället faller av domkraften eller nått sånt typ!

  Steffe

  SvaraRadera
 5. Hejsan

  Kaneläppelträd? Aldrig hört talas om det innan. Smakar äpplena åt kanelhållet till då?

  SvaraRadera
 6. Stickmamman:
  Den som ändå hade en Andreas ... *suckar*

  Cici:
  Jag försökte lease ut däckbytet på lilla A, men av minen att döma skulle hon ha föredragit att simma över Engelska kanalen i paljettbikini. På vissa vis brås hon inte alls på sin mor ;o)

  Enligt min mening har priserna på restaurang gått upp i direkt relation till att kvaliteten gått ner. De flesta är goda kandidater till TV3-programmet "Kniven mot strupen".

  Monica:
  Hähä, nä. Se svaren ovan!

  Steffe:
  200 pengar räcker nog inte här. Fast jag har i och för sig inte kollat. T.v. gnetar jag på och gör det själv. Det kommer säkert en dag när jag inte längre klarar av det och då får jag falla till föga. Fast Röda Faran hinner förmodligen förvandlas till en hög med rost innan dess ;o)

  Skånegrabben:
  Japp, kaneläppel smakar exakt så: en aning kanel. Jättegoda! Men så hårt som jag gått åt det trädet de senaste dagarna kan jag knappast räkna med någon frukt den här hösten.

  SvaraRadera
 7. Här är det mycket just nu med gäster och nyanlända fåglar. Får kommentera bättre när lugnet lägger sig igen.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!