söndag 17 april 2011

Progressiv progress

VET NI HUR kul det är att likt en giktbruten sengångare klänga runt i trädkronor och försöka såga rakt och rätt när man har progressiva glasögon? Inte kul alls kan jag intyga. Men exakt detta var det jag ägnade mig åt under gårdagen, när min universalklippare med fyra meters räckvidd inte längre hade käftstyrka nog att kapa de grövsta grenarna.


Det är tidsödande att tukta vildvuxna, stora äppelträd. Ännu mer så när man är glad amatör och måste fundera jäääääätteläääääänge före man gör ett klipp. På åtta timmar har jag inte hunnit med mer än ett och ett halvt träd. Det betyder att jag har två och ett halvt kvar :o/

Framåt middagstid igår var jag helt slut både i kropp och knopp. Som tur var hade jag ett par fådda måltidskuponger i en låda, så lilla A och jag kunde ge oss ut på stan för att äta. Det blev biffburgare på Dinos:


Vilken miss. Mjuka, ljumma pommes frites, kallt bröd och en långt ifrån varm köttbit. Men hallå, mer än så förväntar jag mig faktiskt för hut­lösa 13,70 euro/styck! Fast vi blev i alla fall mätta utan att jag behöv­de ställa mig vid spisen själv, men av skadan vis ställer jag idag in mig på både trädgårdsarbete och kökstjänstgöring.

Nu på med blåbyxorna igen och fram med verktygen!

6 kommentarer:

 1. Nej men usch du skulle klagat på att maten var kall å fått in ny det hade ni varit värda,maten ska vara varm.

  SvaraRadera
 2. Same here, och jag ÄR en giktbruten en! (Har dessutom en otroligt dålig dag i dag i mina leder. Så jag vet varifrån ordet giktbruten kommer.:( )

  Vi fick med gemensamma krafter vårt äppelträd ansat igår. Idag liknar det inget annat än en stam med några kvarglömda kvistar, men det ska väl bli äppelträd av det också. Nån gång. Med lite tur..

  SvaraRadera
 3. Menar du att det där kostar över hundra spänn!!!??? Annacarin

  SvaraRadera
 4. Stickmamman:
  Jag övervägde att göra det. Men av skadan vis valde jag att tugga och lida. Förra gången jag hade den dåliga smaken att klaga på att min mat var kall var den en vända tillbaka in i köket och kom tillbaka skållhet. Det var i och för sig inte på samma restaurang, men den gången hade den helt klart blivit värmd i mikro på fullt ös tills den var oätligt het.

  Pipi:
  Så trist att dina leder ska krångla precis nu till våren, när det är så mycket utomhusarbete som väntar :o/ Men tur i oturen att du har mannen i ditt liv! Själv junglar jag på bland trädkronorna idag också och börjar bli lite stel i nacken av många timmars stirrande upp i skyn.

  Annacarin:
  Japp, det är precis vad jag menar. För den summan borde man kunna förvänta sig aningen bättre resultat på tallriken, och om inte annat en kopp kaffe på maten. Det ingick inte. 1,50 euro till skulle de ha för det blaskiga nöjet :o/ Hade det inte varit för gåvokupongerna hade jag aldrig i livet betalat såna här pengar för en så pass påver måltid.

  SvaraRadera
 5. Usch ja, det verkar jobbigt att klippa äppleträd! Tur att vi inte har något sådant...
  Trist med den kalla maten! Det såg så gott ut på bilden!
  Lycka till med fortsatt klippning!
  Kram, Monica
  P.S. Jag har skickar ett mail till dig! D.S.

  SvaraRadera
 6. Jag dånar....vilket jädrans pris.
  Jag har förstått att det är ganska dyrt på Åland, eller?
  Kall mat är inte någon höjdare.

  Beskära äppelträd är ganska kul, jag gillar när de är knotiga och fulla med knopp.

  Du vet kanske att man inte skall ta bort för många GROVA grenar, på ett och samma år. Trädet kan ta skada, man delar upp det på ett par år. Det beskedet fick vi av en trädskille.
  Ha en skön fortsättning på söndagen
  Monkan

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!