lördag 23 april 2011

Direkt ur hästens mun mage

INTE LÅNGT FRÅN stan bor min väninna S. Inte långt från henne hu­serar ett antal havremoppar. Vägen är alltså inte lång om man vill skämma bort sina rosor med förstklassig dynga, vilket jag kände att jag vill i år. De stackarna står i princip rakt ner i gruset på gården, så lite extra näringstillskott kan de sannerligen behöva.

Sålunda rustade jag mig med en färsk rulle svarta sopsäckar och vi gav oss åstad för att mocka skit. Skit luktar i allmänhet skit, men häst­skit luktar ... gott?


S, med mer trädgårdsvana än jag, har rejäla såar för transport av det bruna guldet. Men sopsäckar funkar bra det med :o)


Men nu får det vara slut på skitpratet för idag, för nu ska jag ut och gödsla! På dagens åtgärdslista står också att mäta upp var det ska grävas för växthuset. Yihaa!

10 kommentarer:

 1. Nämen ... e jag här idag igen haha!
  Ja tänk att skit kan dofta allt annat än just skit. Hästspillning luktar ju skitgott ;D
  God fortsättning på helgen Nina!

  SvaraRadera
 2. Jamen, nog var det väl ändå ett evinnerligt flängande ut och in genom dörren! Det blir ju för bövelen korsdrag här inne ;o)

  Go' fortsättning på sig själv ska hon ha och fläng på för sjutton :oD

  SvaraRadera
 3. Vanlig skit från häst å ko luktar ju normalt,det ärockså en vårdoft.Men svämgödsel är hemskt det får man kvälvningar av.

  SvaraRadera
 4. Vilken lycka, att känna någon med hästar! Det hade jag gärna velat göra... Här får vi handla gödsel i plastpåsar men det går ju det med...
  Må så gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 5. *Flänger in igen* ... måste bara fråga Stickmamman vad tusan svämgödsel är ... Vill veta så jag kan undvika det :D

  SvaraRadera
 6. Hästdoft och hästskit har vi levt med under ett stort antal år så det känns ganska naturligt. I morse funderade jag på om det är dags att börja kissa i pottan, späda med nio delar vatten och diskret smyga ut i morgonrocken och hälla på rosorna. Alltid har man något at pyssla med!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 7. Stickmamman:
  "Svämgödsel"..? Jag säger som Anki här längre ner: vad är det???

  Monica:
  Vafalls?! Bor ni inte så att det någonstans i grannskapet finns vänligt sinnade människor som har hästar, kor eller får..? Inget går ju upp mot äkta dynga!

  Jag tror att posten blir lite putt om jag börjar packa hästbajs och skickar åt dig, annars hade jag gjort det ;o)

  Anki:
  Ja, som du ser är jag lika frågande när det gäller den saken. Men så är jag ju stadsbo också ;o)

  Kerstin:
  Jajustdet, det hade jag glömt sedan ifjol! Ja, ditt pottpinkeri menar jag :o) Det var ju DET jag skulle börja jag med jag också! Men just nu är det ingen panik, för på varje planta ligger sedan igår en saftig hög hästspillning. Det torde väl räcka några veckor i alla fall..?

  SvaraRadera
 8. Svämgödsel är ju skiten som de moderna stora bönderna samlar ihop i en stor bassäng.Sedan suger upp i en stor tank å sprider ut på åkrarna.Det blir som jäst skit luktar så man blir illamående.Dom ska plöja ner det på en gång men det händer inte ofta.Ibland kör dom ut eländet på snön också.Urk

  SvaraRadera
 9. Aha! Då vet jag precis! Ordet "svämgödsel" fick mig att för mitt inre se en underjordisk tank, som av övertryck plötsligt sprutar ur sig dynga som en gejser på Island. Fast så särskilt långt ifrån var jag tydligen inte ;o)

  SvaraRadera
 10. Tack Stickmamman! Nu vet jag vad det heter som gör mig lika illamående varje gång jag känner stanken ... svämgödselodören är kväljningsframkallande, och går ju inte att undvika när man är ute i spenaten ... örrrrk!
  Nä nu sticker jag näsan i min torkade Lavendel. Det är lyckodoft det!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!