fredag 22 april 2011

En ateists bekännelse

JAHAJA, DET ÄR visst långfredag idag. För mig, inbiten ateist, råkar det vara hugget som stucket. Men eftersom mina saliga föräldrar lyck­ats relativt hyfsat med min uppfostran innebär det att jag inte har ma­ge att dra igång motorsågen och leva rövare på gården en dag som denna. Ja, i alla fall inte den här tiden på dygnet. Men kanske lite se­nare på dagen? Det törs man väl..?

Det lutar alltså åt soffan under förmiddagen. Soffan och ett mormors­rutigt kuddprojekt jag började på för ett par kvällar sedan, efter att jag ännu en gång råkat på en liten påse med garnrester:


Den här virkningen hade jag tänkt ägna mig åt under gårdagskvällen, men si, av det blev det ingenting. Ovanpå en givande eftermiddag i sällskap av Gunilla, som tittade in för att hämta sin lotterivinst, dök Herr K oförhappandes upp och det hela slutade med att vi smaskade i oss av den nybakade pashapajen och skålade i mörk, otroligt god rom från Guatemala. Inte min, nej. Herr K hade märkligt nog en liten fick­plunta med sig.

Pajen blev förbannat god och dess syrliga smak gifte sig exemplariskt med rommen! A match made in heaven.


Sen kom jag på att jag glömt visa det senaste Jïengearmbandet. Det hann jag nätt och jämt få upp på Etsy före det rasslade in favorit­mar­ke­ring­ar. Jag antar därför att färgkombinationen var ovanligt lyckad :o)

Mönster/Pattern ©Stjärnkraft


Vid närmare eftertanke: vädret är för fint för att sitta inne. Motor­så­gen kan väl få vänta, men universalklipparen låter ju faktiskt inte!

11 kommentarer:

 1. Vore det inte bättre att de köpte armbandet, i stället för att skriva "me like"? Annacarin

  SvaraRadera
 2. Det låter som en härlig kväll! Jag måste absolut komma tillbaks. Glömde helt bort att titta på armbanden, som jag suktat efter ett bra tag... Ses igen:-)

  SvaraRadera
 3. Pajen ser så god ut. Jag ska också passa på att njuta av livet i dag :)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Hej Hej Hej! Det var länge sen jag gjorde nåt väsen av mig här, men du ska veta att jag är här å smyger ibland ;D
  Det jag gör på nätet gör jag mest på den däringa förgrömmade Fejsboken nu för tiden ... Har du hittat dit tro? Jag tog mig friheten idag att länka hit så att fler får läsa allt bra du skriver! Kram på're å ha nu en skön fortsättning på helgen! Å du! Ut å för oväsen ;D

  Kram från mig

  SvaraRadera
 5. Annacarin:
  Jo, det skulle det, men "favvomarkering" innebär att andra hittar till min lilla hörna av JÄTTELIKA Etsy och med tiden blir det försäljning. Ett har redan gått iväg till en ny ägare i Amerrikatt :o) Glad påsk på dej, skogsmullan!

  Gunilla:
  Aj, jaa! Vi babblade ju så mycket så vi helt glömde att titta på något hantverkeri överhuvudtaget. Så det kan gå! :o)

  Annika:
  Det ska du göra! Ha en lat och skön långfredag :oD

  Anki:
  Nämen! Såå kul att "se" din nuna här igen!!! Gissa om jag grunnat på vart du tog vägen. På Fejan är jag icke. Kommer heller icke att vara. Bloggeriet tar tillräckligt mycket tid av den lilla vi har här på jorden ;o)

  Faktum är att jag höll mig till prick 12, sen släpade jag fram motorsågen *hehe!*

  SvaraRadera
 6. Visst är det fritt att göra vad man vill, ta det lungt å njut av det fina vädret.

  SvaraRadera
 7. Du verkar ha haft en riktigt givande både dag och kväll! Och virkningen finns ju kvar...
  Det nya armbandet är verkligen snyggt, fast jag föredrar fortfarande det turkosa!
  Hoppas att du får en fin påskhelg med mycket sol!
  Påskkram från mig!

  SvaraRadera
 8. Här flyter påskhelgen förbi precis som vilka dagar som helst...
  Men med sånt väder som det har varit idag är det väl rätt ok :))?!

  Ha en fin fortsättning på helgen!!
  Kramen!!

  SvaraRadera
 9. Flitig som vanligt. Att det är långfedag struntar nog de flesta i. Här i Malmö har de flesta butikerna varit öppna i dag. Runt omkring har grannar jobbat på i sina trädgårdar som vanligt. Den ende som hållt sig i skinnet är vår granne som är kyrkoherde i vår församling, där har det varit väldigt lungt.
  C och jag var en liten tur, kommer på blogg senare.Sonen och Emma är hos oss, de ska sova här två nätter för att flickvännen har kompisar från Sälen som skall bo hos dem.
  Ha en skön fortsatt helg
  Monkan

  SvaraRadera
 10. Stickmamman:
  Jag höll mig som sagt i skinnet till kl. 12, sen drog jag igång motorsågen och kapade en riktigt grov gren på mitt träd med transparent blanche-äpplen. Resten av eftermiddagen sågade och klippte jag på i lugnt tempo och bara njöt av att det blev en solig och vacker långfredag.

  Monica:
  En så fin påskhelg som den pågående har jag väderleksmässigt inte upplevt på länge! Klockan är åtta på morgonen och solen värmer redan skönt genom köksfönstret. Det tar inte länge förrän markfrosten har tinat och det är dags att ge sig ut igen :o)

  Uffematten:
  Det är MER än ok! Och av väderleksrapporterna att döma har du det lika förspänt i dina hemkrokar :oD

  Monkan:
  Nja, flitig och flitig ... Inte tycker jag att jag gjort så där särskilt mycket just nu? Men jag är såå nöjd med att träden är färdigt beskurna! Hur rätt det blivit - eller INTE blivit - vill jag inte tänka på. Huvudsaken är att de ser rätt propra ut nu med sina luftiga kronor. Hädanefter SKA jag ansa dem varje år; det FÅR inte bli på samma vis en gång till *ryser*

  SvaraRadera
 11. Vi tutade och körde med både motorsåg och röjsåg hela påskhelgen på Skattan. Inte ens Tant hade nåt att påpeka! ;)

  Vinkade åt ditt hus när vi raggade förbi i lördags. Måsta till byggvaruhuset efter nytt svärd till motorsågen. För i vanlig ordning så går ju eländet sönder när man som bäst behöver den!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!