tisdag 19 april 2011

”Stilla veckan”..? Snick, snack!

PÅSKEN NÄRMAR SIG. I vanlig ordning kommer jag inte att rusta så mycket, men i senaste numret av tidningen Birka (motsvarar ungefär svenska Coops Mersmak) snubblade jag på ett trevligt recept som jag faktiskt ska prova:

(Klicka på bilden så blir den läslig.)

Ja, det vill säga om jag hinner med. Det är lite mycket nu. Dagen igår började redan före åtta på morgonen. Sommardäcken rullades fram, domkraften riggades och olja till muttrarna letades upp. På med fälgkorset och ... mmpf. Hm? Sa jag inte åt killen på däckverkstan i vintras att inte dra muttrarna så hårt att jag inte får upp dem själv..?

Nytt försök! Med lite mera jävlar anamma. MMPF! Nix, gick inte. Jag fick vackert lov att, på illegala dubbdäck, köra iväg till sagda verkstad för att få hjälp att lossa på muttrarna.


Med denna übertråkiga syssla avklarad greppade jag raskt uni­ver­sal­klip­pa­re och beskärningssåg igen och fortsatte min frisering av ”Ruck­lets” äppelträd. Tarzan is my middle name efter de senaste dagarnas prestationer. Jäsikens så duktig har jag varit, men hoppsan, så myck­et ris det blir att ta reda på när man är det. Det blir liksom dagens syssla det, att försöka få ner volymen på de avkapade, spretiga äp­pel­kvistarna :o/

Från inomhusodlingarna kan jag rapportera att det toppskott jag knipsat från pelargonsticklingen jag fick av käraste Monkan ifjol nu växer så det står härliga till. Två nya blad har det fått de närmaste veckorna och får snart slippa ut från sitt provisoriska växthus under ett glas från IKEA:


Vid middagstid, framåt 18:00, la jag ner för dagen för att få något i mig och låta fötterna vila. Ja, vet ni, efter nästan nio timmars slit i trädgården slog jag till och med på stort och knäckte en kall burk öl till maten!


Det borde jag inte ha gjort. Det är något lurt med mig nuförtiden, för efter halva burken gick det som det numera brukar gå de gånger jag dricker något alkoholhaltigt: från att sekunden före ha frusit som en skabbig hund – påbyltad med raggsockor och ylletröja – får jag fruk­tansvärt varmt; så varmt att svetten bryter ut.

Något är knas, så nog är det en salig tur att jag efter åratals väntan (och tjat) äntligen ska få träffa en riktig inremedicinare imorgon!

4 kommentarer:

 1. Säkert smaskig påskpaj,av en kall öl borde du ju bli sval.Det kanske är heta kryddor i ölen.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker väl kanske inte att det symptomet är det värsta du har..... Annacarin

  SvaraRadera
 3. Stickmamman:
  Visst ser den god ut på bild i alla fall? Jag bara måste försöka klämma in ett testbak någon kväll :o)

  Annacarin:
  Haha, nä. Men ett i en rad som växer sig allt längre, och eftersom det är ett för mig nytillkommet fenomen tyder även det på att det är någonting som inte fungerar som det borde.

  SvaraRadera
 4. Den pajen såg inte dum ut...
  Här ska det bli påsklunch för alla barn, svärsöner och barnbarn på påskafton och man borde kanske ha något sånt till kaffet...
  Lycka till hos doktorn i morgon, hoppas, att du får svar på dina frågor!
  Stor vårkram, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!