torsdag 19 maj 2011

Åländsk prissättning

EN LOKALTIDNING, TRE annonsörer* i samma tidning. Varan är den­samma, men hur var det nu med priset..?


Och det mest humoristiska (?) av allt: dessa tre företag ligger bara ett stenkast från varandra. Så var ska vi handla idag?

*) Jag har tagit mig friheten att klippa och klistra lite i annonserna för att få dem att rymmas här på bloggen, men budskapen är oförändrade.

16 kommentarer:

 1. Ha ha ha....vilken miss! Ett företag kommer ju snabbt (?) få slut på lagret:)

  Ha en fin dag där på ön!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Precis min tanke ;o) Ha en bra dag du också!

  SvaraRadera
 3. Först kunde jag inte alls förstå det hela, men sedan kom jag på att ni har Euro och då blev det ju lite större skillnad. Annacarin

  SvaraRadera
 4. Jag vet då vart jag skulle gå om jag hade tänkt inhandla en sån där. Kanske till och med hängt på låset.

  SvaraRadera
 5. Annacarin:
  Jodu, i euro är en prisskillnad på 24 pängar en hel del!

  Cici:
  Nå, som tur är, är jag inte spekulant på någon Baden-Baden, så jag slapp släpa mig ur sängen i svinottan för att ställa mig i kö. Men jag hade hjärtligt roligt åt morgontidningen idag, det kan jag lova!

  SvaraRadera
 6. Kanske tryckfelsnisse hade varit i farten och att det skulle stå 53 i det billigaste alternativet, för alla har ju samma ordinarie pris.

  SvaraRadera
 7. Skulle inte tro det. Den affären är känd för att ha human prissättning, så 35 stämmer säkert. Det säger en hel del om de övrigas överpris, eller hur?

  SvaraRadera
 8. Lockvara är det i alla fall i ett fall utan lockari vart fall.

  SvaraRadera
 9. Ja, det var ju ingen bra reklam för två av affärerna...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 10. Men, det visar i alla fall på att det inte finns kartellbildning inom handeln med trädgårdsmöbler!
  Saija

  SvaraRadera
 11. Stickmamman:
  Japp, så kan man säga.

  Monica:
  *hehe!*

  Saija:
  Alltid något! :oD

  SvaraRadera
 12. Hmmm, jag skulle nog ta tillfället ...

  SvaraRadera
 13. Ja nog är det komiskt alltid. Tur att vi har lite grävande bloggare för mina ögon brukar missa sånt där. Inte för att jag ska handla, men i alla fall. Tycker synd om dom som köpt den dyra förstås. Skämmas hoppas jag dom gör! Fortsätt gräveriet:-)

  SvaraRadera
 14. Anki:
  Det menar du inte..? ;o)

  Gunilla:
  Så värstans mycket grävning var det nu inte den här gången. Jag satt i godan ro och "bläddrade" i Ålandstidningen (i e-form) när jag fick ögonen på detta olycksaliga sammanträffande. Men antagligen ser jag väl sånt här lite mer än andra, eftersom jag är rätt miljöskadad av mina många år som grafisk formgivare.

  SvaraRadera
 15. För säkerhetsskull har en av PRO:s auktoriserade priskontrollanter gjort en priskontroll på fastlandet av Baden-Baden med snörning. Prisspannet är mellan 299 - 499. Tyvärr har det visat sig att trots helt identiska bilder i media kan det skilja en hel del i materialtjocklek, finish och utförande i allmänhet. Så var vaksamma flickor, nu när ni ska ut och handla.

  SvaraRadera
 16. Detta faktum tycker jag är märkligt, eftersom samtliga stolar marknadsförs som Baden-Baden. Jag trodde en stol måste VARA Baden-Baden för att få kallas detsamma :oS

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!