tisdag 17 maj 2011

En lämplig dag för skolning
och att gräva där man står

HELA VECKOSLUTET VAR det riktigt pissigt väder. Vått, kallt och ing­et läge för utejobb. Kylan höll i sig under gårdagen, men nu tycks i alla fall regnet – det nog så välkomna – ha dragit förbi.

Transparent silikon för utomhusbruk är införskaffad samt tolv lämpliga skruvar + fjorton pluggar (ja, suck, liksom förra gången fel antal, i på­sar) för att förankra växthuset mot underlaget. Så fort det råkar dyka upp en eller två människor som kan hjälpa mig att lyfta hela härlig­he­ten på plats är det äntligen dags att ta sig an slutfasen av växthus­pro­jektet: självaste glasningen.


Men medan jag väntar på att detta under ska inträffa behöver mina gurk- och tomatplantor skolas om i riktiga krukor. Det, och att för­be­reda grönsakslandet för frilandssådd av morot, rödbeta och vaxbönor, blir förmodligen vad jag kommer att pyssla med idag.

På tal om växtlighet, är det någon som minns rabatten jag anlade och kantade med gamla tegelstenar ifjol? Förmodligen inte, men här är i alla fall en bild på hur den tar sig ut just nu, före något börjat blomma.


Här har jag grävt ner en hel del av de lökväxter jag skaffade i höstas och även de ljuvligt söta nävor som gulle-Monkan skickade mig ända från Skåne på sensommaren. Betongklumparna är en tillfällig lösning för att hindra postens &$%@$! utdelare att köra sönder alltsammans med sina bilar.

Medan det regnade och ruskade knåpade jag förresten till ännu ett Jïengearmband. De går att variera i det oändliga och den här gången valde jag ett något mer folkloristiskt stuk på brodyren. Det blev gan­ska najs det också och kan bli riktigt läckert kombinerat med rätt kläder :o)

Mönster/Pattern ©Stjärnkraft

4 kommentarer:

 1. Du är rent otroligt flitig!
  Så fin din rabatt är! Nävor brukar överleva det mesta, så den klarar sig nog!
  Retligt att brevbäraren kör så illa! Man nästan önskar att han ska köra på plintarna och repa sin bil - nej nu var jag elak...
  Följer med spänning växthusprojektet!
  Tiadagskram, Monica

  SvaraRadera
 2. Det är spännande med växthuseffekten ;D
  Hörru Bruden! Detta armband tror jag du får sålt snabbare än man kan säga Etsy. Du är en sann tusenkonstnär Nina!

  SvaraRadera
 3. Får du posten levererad ända fram till dörren?
  Det knepiga med dina snygga armband är att man kanske tänker att nästa, vad blir det. Man skulle ju kunna köpa hur många som helst annars, dom är ju så fina.

  SvaraRadera
 4. Monica:
  Nja, ännu är väl inte rabatten så fin - men den blir! Förhoppningsvis. Men attans, du, vad jag har varit förbannad på postens extra utdelare. Unga glopar som kör som vettvillingar och gasar iväg så gruset sprutar över hela rabatten. Tanken är att jag ska rulla dit några rejäla naturstenar istället för betongklumparna, men jag har inte kommit till skott ännu.

  Anki:
  Växthuseffekten börjar tära på mig, måste jag tillstå. Men tids nog ska väl husfanskapet stå klart :o/

  Armbanden tycks faktiskt gå hem i USA, för jag har sålt några stycken under de senaste dagarna :oD

  Cici:
  Nädå, inte kommer posten till dörren. Postlådan hänger på en ställning, som är nedgrävd precis vid infarten. Och rabatten, i sin tur, är precis innanför infarten. Dåligt läge, har det visat sig :o/

  Vad glad jag blir för att även du gillar armbanden! Jag tror faktiskt att jag med dem kommit på "min" grej :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!