lördag 21 maj 2011

Klirr ...

... I KASSAN hoppas jag – och några miljoner finländare med mig – på vid kvällens Lottodragning med imponerande 8.000.000 euro i potten.

Min beskärda del av klirr fick jag annars redan igår medan jag packa­de upp växthusglas. Tills vidare, med några ännu oöppnade paket på pal­len, har jag två skadade glas att reklamera på måndag. Fler hinner det bli, eftersom tre paket återstår ...


Med tanke på vilken prövning för en liten människas tålamod anläg­gandet av detta växthus visat sig vara meddelar jag därför härmed för Transmars kännedom: det är inte lönt att börja tjafsa med mig om reklamationen. Vid det här laget befinner jag mig så nära ett totalt sam­manbrott att en Ång­ström* ter sig som ett ljusår i jämförelse. Beware of the blog!

Idag ska resterande [oskadade] glasrutor på plats, för nu är det bara den lätta biten kvar. Tejpning av tätningslister och glasningen av ta­ket tog mig hela &#£$¤%@ dagen igår, plus att jag för n:te gången i ordningen måste demontera de automatiska lucköppnarna för att kun­na flytta på en tvärslå som satt på fel plats. Varför ... morrrrr ... i hela glödheta ... morrrrr ... kan inte såna här avgörande detaljer, som att man bör vänta med vissa delar, framkomma i manualen?!

För att samla styrka inför slutfasen tänker jag börja dagen i lugnt tem­po. Ett Jïengearmband ska färdigställas medan jag har mina värkande fötter i blöt. Men vädret är rent ut sagt strålande, jag är bjuden på fest ikväll och kommer efter kvällens Lottospel att ha en stor hög med pengar på mitt svältfödda bankkonto. Det artar sig således till en rik­tigt bra dag!


Och imorgon kan jag förhoppningsvis stoltsera med bilder av ett fär­dig­monterat växthus, ”bara” nitton dagar efter byggstart.

*) 1 Å = 0,000 000 000 1 m = 1 · 10−10 m = 0,1 nm

7 kommentarer:

 1. Hej där i din snurriga värld!
  Hoppas att glasskivorna är på plats nu utan mera glaskross.Här har det varigt en fullspäckad vecka och det är inte slut ännu.I morgon hoppas jag att lugnet sänker sig och att jag hinner krypa runt lite i rabatterna.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Snurret har tackom och lovom avtagit :o) Och än är jag inte färdig med glasarbetet. Slutrapport kommer under morgondagen!

  SvaraRadera
 3. En liten varning bara. När det hade gått två veckor efter att mitt växthus var färdigmonterat, så sprack en ruta. Det blir sådan spänn i glaset att det kan gå sönder alldeles på egen hand. Funkade INTE att reklamera. "Sådant händer". Annacarin

  SvaraRadera
 4. Inget kalas utan kras ... för festa till ska du väl göra när huset är klart ;D

  SvaraRadera
 5. De som skriver manualer och bruksanvisningar tillhör ett släkte som för satt och stack små nålar i dockor. När den effekten merellermindre försvann övergick de till att skriva dessa obregripliga alster. När jag köpte ett nytt rengöringsmedel till mina mini-scleral hittade jag en "bruksanvisning" på alla språk, inklusive serbokratiska, utom svenska och texten var så förbannat liten så psalmboken och apotekarstil upplevdes som texten på de stortavlor som hänger runt vägarna. Jag mejlade tillverkaren i Spanien och meddelade honom att om han inte visste det för så var ju produkten avsedd för merellermindre synsvaga. Jag fick ett artigt svar att de skulle titta på problemet men dom har väl så mycket annat och demonstrera för så det blev väl manjana där. Jag fick dock en PDF som jag kunde förstora till 500 ggr.så nu fungerar det i Sumpan igen.

  SvaraRadera
 6. Ja, "klirr" är inte alltid bra! Hoppas dock att du får ett trevligt klirr ikväll! Undrar vad det kommer att stå på bloggen i morgon i så fall...
  Ha det så kul på festen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Sur i Sumpan:
  HAHAHAA! Du är oefterliknelig, vet du det? Smilbanden hakade fast sig med varandra i nacken. Hade ett jä-la sjå att få dem lösgjorda från varandra.

  Monica:
  Kvällen var trevlig men blev sen. Eller tidig..? Det beror på hur man ser på saken ;o) Söndagen har gått i ett zombielikt tillstånd pga sömnbristen. Men vi hade i alla fall kul OCH tur med vädret :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!