onsdag 25 maj 2011

Det flyter för Glaspalatset!

IBLAND HAR TILL och med jag tur som en tokig! Nästan så där så att jag blir lite mörkrädd ...

Nej då, jag var inte ensam vinnare på 7.500.000 euro i lördags, den lyckan blev någon annan förunnad. Tvärtom hade jag, för jag vet inte vilken gång i ordningen, inte en enda &#%!@?$ siffra rätt. Inte ens ett litet tilläggsnummer. Men, men, igår vann jag nästan på Lotto än­då!

Ett besök till byggreturen resulterade nämligen i oväntade, men fin­fina, fynd till Glaspalatset. En lagom shabby rottinghylla för en tia, som jag ”snodde” preciis framför nosen på en annan spekulant:


På översta hyllplanet tronar allaredan pelargonplantorna från blogg­bästisen Monkan nere i Malmö :o)

Men det verkliga fyndet var dessa två bautastora självbevattnings­krukor på säkerligen 40 liter eller nåt sånt. Bäst av allt: de har hjul!


Yihaa! *krigsdansar* I den ena ska en vinranka bo, som den gode herr N rotat åt mig under vinterhalvåret. Vad som ska växa i den and­ra vet jag inte ännu, men för en femma styck lämnar man inte såna här guldklimpar i prima plast åt sitt öde. Det gör man bara inte ;o)

Sen bar det sig inte bättre än att jag med posten fick ett reklamblad från Rosenblads i Mariehamn. De hör till Bo Grönt-kedjan, som just nu har ett supererbjudande på 60 cm höga olivträd, som dessutom vi­sa­de sig stå i blom.

Ett eget olivträd har länge stått på min önskelista, men inte förrän nu har jag haft lämpliga förhållanden för ett sånt. De 17,90 euro som det kostade fanns definitivt inte i min budget, men va’ fan, det får väl bli havregrynsgröt hela nästa vecka när lilla A är hos sin pappa igen?


Det är full rulle i trädgården nu i och med att värmen sakta är på väg att etablera sig. Men för att inte dränka er i bilder blir det inte mer förr­än imorgon.

5 kommentarer:

 1. Vilka fynd du har gjort! Det låter väldigt intressant det där med byggreturen men jag har aldrig hört att det skulle finnas något liknande här uppe hos oss.
  Det låter som om det snart är fullt i ditt glaspalats, för det ska väl finnas lite växtmån också?

  SvaraRadera
 2. Grattis till dina fina fynd! Så utomordentligt bra med en byggretur! Jag vet att det finns ställen där dom säljer gamla takpannor och dörrar och sånt men jag tror inte att dom har s.k. "lös" inredning, tyvärr! Jag älskar när gamla saker kan tas tillvara och användas av någon annan!
  Det börjar se jättemysigt ut i ditt glaspalats!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 3. Möbelreturen är faktiskt en rätt stor del av byggreturens verksamhet. Där har jag gjort en hel del fynd under åren :o) Liksom på den verkliga byggreturen, som bl.a. försett mig med en ytterdörr och många kvadratmeter korrugerad plåt, som behövdes för att montera upp ett vattentak under terrassen. Samtidigt hittade jag hängrännor och stuprör till samma projekt!

  Ifjol somras fyndade jag såna där glesvävda, vita nylongardiner på en loppis. Tanken är att de ska hängas upp som skuggväv inne i Palatset. Jag har bara inte klurat ut ännu hur jag ska göra det på ett smart sätt :o/

  SvaraRadera
 4. Vad du har gjort fina fynd,jag tror att här i stan har kommunen nått liknande men inte till de där priserna.Har sett en annan som också fyndar där.

  SvaraRadera
 5. Men alltså.. Jag har ju två likadana bokhyllor som står och skräpar. Nu vet jag vad jag ska göra av dem i sommar! Tack för tipset!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!