lördag 28 maj 2011

Passa er, Skanska!

NU FÅR SKANSKA se upp, för tanten i ”Rucklet” har vevat igång bygg­ångan! Aldrig i hela mitt liv har jag byggt någon fågelholk förut, men igår blev det fyra stycken på raken. Och mer ska det bli, för herr K ha­de vänligheten att på kvällskvisten komma över och donera några me­ter ”viligare” bräder till holkvirke. Vid det laget hade jag trots ivrigt ro­tande i min spillvirkessamling gjort slut på allt som höll tillräcklig bredd.


Till min glädje behövde jag inte heller riva den lastgamla kojan i lär­ken. När jag tömt den på årtiondens bomaterial visade den sig vara i helt okej skick, och bara en kvart senare var herr och fru Gråsparv där och inspekterade. Så pass nytra är de på att hitta bostad att de dess­utom med allt våld försökt annektera de nya holkarna. Men ingångs­hål med en diameter på ynka 26 mm är alldeles för smått för en bred­axlad sparv. Perfekt för mesar och titor, enligt de uppgifter jag goog­lat mig fram till.

Tack vare regnet har jag snart en blomsterdjungel på gården. Oj, så det växer! Och de svällande pionknopparna drar som vanligt till sig horder av sötsugna myror. Mest såna där av den pissiga varianten, som jag helst skulle se flytta över till granngårdarna ;o)


Tidig eftermiddag idag har jag ett möte med en kanyl som förbere­del­se för min dejt med den mobila magnetröntgenutrustningen, som med jämna mellanrum besöker vårt landskap. Men före det ska jag säkert hinna med några holkar till!

Fast först blir det morgonfika. Starkt och muggvis.

3 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat! Angående mötet med "kanylen" hoppas jag att det fanns en medmänniska bakom den också...

  /Nicke

  SvaraRadera
 2. Tackar, tackar :o)

  Kanylmötet gick så bra så. En duktig medmänniska höll i nålen. Träffen med MRT-apparaturen var däremot en helt annan sak, men om det kommer det ett helt blogginlägg lite senare ;o)

  SvaraRadera
 3. Herr K verkar vara en vänlig själ! För han har väl inte några andra intressen...
  Lycka till med holkarna (inte för att du behöver det!)!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!