måndag 6 juni 2011

I denna ljuva sommartid ...

 

... ÄR DET NATIONALDAG i konungariket Sverige. Eftersom jag är dal­kulla på fädernet, med mitt svenska medborgarskap i behåll paral­lellt med det finska av senare datum, vill jag önska alla mina svenska lä­sa­re en riktigt fin nationaldag! Moder Natur gör verkligen sitt yttersta för att uppvakta Moder Svea på högtidsdagen:


Under gårdagen pulade jag vidare på omgivningarna utanför Glas­pa­lat­set och snickrade en hylla till spaljén, t.ex. för planteringsjobb. Någ­ra rejäla upphängningskrokar för spadar, krattor och sånt fick jag ock­så till av några bitar list. Och så krokar, förstås. Krokar kan man aldrig ha för många av, och åtminstone en att hänga upp jackan på när det blir för varmt är ett måste!


Vad jag ska hitta på idag vet jag fortfarande inte. Kanske tar jag det lugnt och ägnar mig åt att i sakta mak spankulera runt tomtgränsen och nypa årsskott på mina friväxande häckar? Eller så tar jag fram mo­torsågen och jämnar forsythian med marken! Det borde göras, för så­vitt jag kan bedöma har den aldrig beskurits förr och är numera ingen direkt vacker syn; ”innantom” med långa, rangliga grenar.

Nåväl, vi får väl se vad det blir. Först blir det i alla fall kaffe!

4 kommentarer:

 1. Hej Nina. Nationaldagen firar vi med flaggan i topp, en god fika om ett par minuter, sedan blir det lite vila efter gårdagens bestyr med långväga gäster. Vi satt ute till kl. 23.00, helt otroligt.
  Så fint du har fixat till det runt ditt växthus, avunden är stor men gläder mig för din skull.
  Kram Monkan

  SvaraRadera
 2. Såsom varande svensk, hel- eller halvsådan, vad vet jag, så får jag tacka å det varmaste för lyckönskningarna. Tillhör skaran som under den senaste tiden tycker att en del fjädrar fallit från en viss svensk symbol. Flaggan flammar dock fortfarande stolt, dessbättre och skymmer kanske en del av skammens rodnad.

  SvaraRadera
 3. Som jag skrev tidigare - det blir finare och finare vid ditt glaspalats! Och så praktiskt! Och av saker du har! Imponerad - igen!
  Tack för nationaldagshälsningen!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 4. Snyggt och prydligt, var sak på sin plats, så ska det vara. Det önskar jag att det var här också, men icke.
  Det vete sjutton om det var nationaldagen vi firade i vår by i dag, men festade gjorde vi i alla fall. Och faktiskt avslutade vi tillställningen med att sjunga nationalsången, båda verserna.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!