onsdag 8 juni 2011

School’s Out!

SÅ DÄR JA, då har lilla A klivit ännu ett pinnhål uppåt på vägen mot framtiden; sjunde klass i grundskolan är avklarad och med den äran. I ett skede av tillfällig sinnesförvirring hade jag utlovat en femma för varje 9:a eller 10:a hon kom hem med på betyget, så det här blir dyrt det. Men jag får väl se det som väl investerade pengar?

Men vad tiden går ... Jag tycker inte det känns som ett helt år sedan flickebarnet gick ut mellanstadiet.


Så här glada var lilla A och bästisen M på väg till skolans gymnastiksal och trängsel, värme, evighetslånga anföranden, avtackningar, sti­pen­die­utdelning, dimission av niondeklassarna och en blandad kompott sång och musik. Alltsammans avslutat med några väl valda ord från skolans rektor och i sedvanlig ordning unison sång av ”Den bloms­ter­tid nu kommer”. Japp, här på Åland är det t.v. helt comme-il-faut att sjunga denna vid skolavslutningar.


När jag kom hem vittjade jag postlådan. Jippi, en dag utan tråkpost! Istället väntade en fullständig överraskning: en oväntad belöning för min bild av kopulerande liljebaggar, som jag skickade in till Ålands­tid­ningen för en knapp vecka sedan. Ännu har jag inte vågat skrapa lotten, och med min dåliga relation till Veikkaus i bakfickan är det kan­ske lika bra att låta bli?


Tjohej, alla människor, nu är det sommarlov! Strunt samma att jag har fått en ny inneboende.

4 kommentarer:

 1. Söta flickor! Men vilken av dom är lilla A?
  Grattis "till bästa läsarbild!"
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas du får storvinst, hyresgästen försvinner alternativt håller sig i skinnet och att ni får en fin sommar tillsammans stora A och du.

  SvaraRadera
 3. Grattis Nina, den bilden var ju så häftig. Om jag inte missminner mig tog du ett annat sådant kul foto i fjol, eller har jag fel?
  Så stor lilla A blivit och så söt hon är.
  Håller tummarna, hoppas du får någon vinst i alla fall.
  Monkan

  SvaraRadera
 4. Monica:
  Lilla A till vänster i bild, i den turordning hon omnämns i texten.

  Tack för gratulationen, men nu var det faktiskt inte någon tävling det här. Man får helt enkelt skicka in bilder och varje dag publiceras en läsarbild. Jag har aldrig gjort det förut och hade ingen aaning om att man honoreras för detta! Skraplotten kom m.a.o. som en fullständig överraskning, och det var ju KUL :oD

  Ingabritt:
  Tack, men som jag misstänkte har jag och Veikkaus ingen blomstrande relation. Efter moget övervägande tog jag till sist ett mynt och skrapade. Nit, förstås. Men jag är ju härdad ;o)

  Lilla A och jag ska säkert få en bra sommar och jag önskar dig detsamma!

  Monkan:
  Tack, men som jag skrev till Monica här ovan, så var det ju inte fråga om någon tävling. Fast det är ändå kul att se en bild i tryck som man tagit själv :o)

  Jodå, jag tog en bild på en bagge också ifjol, men den var solokvist.

  Lilla A har med råge vuxit om mig nu, framför allt på längden. Men det är ju så det ska vara :oD

  Någon vinst blev det självfallet inte :o(

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!