tisdag 7 juni 2011

Jag har en plan

IGÅR SKÖRDADE JAG nässlor. Frodiga, nästan meterhöga och vääl­digt bränniga. Nu står de och jäser i två tiolitershinkar för att om en knapp vecka bli riktigt äckliga och illaluktande, men samtidigt världens bästa gödning för allt som växer. 1 del nässelvatten + 9 delar vatten är ungefär lagom, så det säger sig självt att det är ”kräcka” i sör­jan! ”Kosta gratis” är ju dessutom alltid bra.

Förutom att röra ihop denna biodynamiska häxbrygd tog jag mig en sväng till Emmaus’ byggretur igen. Egentligen var jag på jakt efter nå­got i metall som skulle kunna fungera som lock för min eld­nings­gry­ta i gjutjärn, men något sånt hittade jag inte. Vad jag däremot hittade var det här:


Japp, ni ser rätt. Det är två gamla kranar. Men vad jag har tänkt göra av dem berättar jag inte ännu.

Under eftermiddagen fick jag det sista av sommarens grönsaksbehov sått. Rädisa, rucola, romersk sallat, spenat och majrovor kom jag den här gången hem med från handelsträdgårdens fröställningar.


Vad jag däremot inte fick med mig hem var de 1,5 meter långa bam­bu­käppar jag hade tänkt använda som stöd för gurkplantor och min krukodlade vinranka. Numera säljs de endast buntade fem och fem, varav två är tillräckligt grova för sin längd medan de resterande är löjliga, tunna spröt. Jamen, vad i &#$!%@..? Vad trött jag blir. Så &#$!%@ korkat!!!

Såna här gånger är det tur att jag har ”Rucklets” trädgård som lugnar mina nerver. I densamma blommar nu förresten den fjärde av mina fyra rea-rho­do­dendron från ifjol sensomras, finska 'Haaga', och jag kunde inte låta bli att leka lite med olika skärpedjup när jag plåta­de :o)


Det om det. Nu ska jag brygga en kanna kaffe, begapa åskregnet som öser ner (självklart, jag vattnade trädgården igår) och förorsakade sommarens första strömavbrott.


Så småningom är det dags att sig iväg till dagens doktorsdejt. Jag får vänta med att smida vidare på min kranplan – och ni får vänta på att få reda på vad det är jag tänkt hitta på ;o)
 

3 kommentarer:

 1. Ja, nässlor har vi också...man borde kanske...fast om det nu luktar så illa...äsch, vi får se!
  Alltid lika retfullt, när saker man vill ha, bara säljs ihop med sker man INTE vill ha!
  Undras vad du ska göra med kranarna? Kan man göra något med kranar, utom att få vatten ur dem...
  Ha en bra dag, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Kör du med guldvatten också, till blommor och sånt som inte ska ätas?

  Det känns som om man har en massa saker som ligger och skrotar och som egentligen kunde användas till något. Ska bli spännande att se vad du nu har fått för snilleblixt.

  SvaraRadera
 3. Monica:
  Nå, såå farligt är det inte med lukten :o) Man behöver ju faktiskt inte stå med näsan ner i hinken och andas man med öppen mun blir stanken inte lika outhärdlig.

  Det där med bambukäpparna retar mig väldeliga. Varför - ack, varför - måste man klumpa ihop varor till enheter? Varför kan man inte saluföra saker styckevis nuförtiden? Det går ju stick i stäv med att vi borde tänka på hur mycket vi använder av klotets krympande resurser!

  Vad som ska bli av kranarna, eller åtminstone av en av dem, visar sig med tiden ;o)

  Cici:
  Nä, guldvatten har jag inte börjat med ännu, men det tror jag Ölandsvindar/Kerstin ägnar sig åt. Hör med henne, för hon kan säkert berätta mer om saken.

  Nåja, snilleblixt och snilleblixt. Inte vet jag om det är någon direkt heurekagrej jag har i åtanke, men något jag funderat på ett par år eller så. Haken har varit att jag inte förrän nu hittat lämpliga kranar.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!