måndag 25 juli 2011

Här var’e tvättäkta loppis!

I ONSDAGS, PÅ väg till middagen ombord på min kusins segelbåt, passerade vi under promenaden dit en av Mariehamns nyare loppisar: Söderby Antik & Loppis, vars innehavare Erik Johansson flyttade till Åland för c. två år sedan.

Som namnet antyder (för den med Ålandskännedom) är verksamheten ursprungligen lokaliserad till Söderby i Lemland, ungefär 15 km öster­ut från centrala Mariehamn. Sedan i vintras finns även butik inne i Ma­rie­hamn, nyligen omlokaliserad till större lokal på Klintvägen 9.

Företagets egen hemsida kommer du till om du klickar HÄR, och med ett klick HÄR når du deras blogg. HÄR finns dessutom en särskild mö­belblogg.


Eftersom företagets affärsidé är att köpa upp dödsbon och delar av hem är det här vad jag kallar en äkta loppis! Omsättningen är snabb, det kommer nya grejor hela tiden och du kan hitta nästan vad som helst.

Varför inte klippa till på ett par stora, riktigt kitschiga bords­lam­por fö­re någon annan hugger dem..? Eller tänk långsiktigt och fynda åt dig en prima rullator!Den här kajan hittade jag däremot inte på loppis. Den mötte jag på stan igår i samband med manifestationen för tragedin i Norge:


Stackare! Även om jag inte är överdrivet förtjust i kajor är det här inte en behandling jag tycker att någon av dem ska behöva utstå av sina artfränder. Men världen är grym. På fler vis än det här.

(Beklagar den usla bildkvaliteten, men pippin var rask och rörlig och jag hann inte ställa in kameran före den flaxade sin kos.)
 

5 kommentarer:

 1. Tänk vad man kan hitta på loppis. För några tior kan man göra riktiga fynd.
  Lider med den lilla pippin.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Loppisar är nog ett av de roligaste - och billigaste - nöjen jag vet :o) Att titta är ju gratis, och om man råkar hitta något man absoluut inte kan gå hem utan, då är priset oftast överkomligt.

  Fågelkräket fick mitt hjärta att snörpas ihop! Den såg så ynklig ut med sin magra, fjäderlösa hals och sitt nakna huvud. Undrar vad som fått de andra i kajflocken att mobbas på det här grymma viset?

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är det kul att gå på loppis. Här har Lion's loppis varannan lördag och där finns ALLT! På vår återvinningsstation har dom ett hus, där man kan lämna in saker man inte behöver. Och det lämnas massor!
  Stackars lilla fågel, det såg inte kul ut!
  Regnkram, Monica

  SvaraRadera
 4. Loppis är, ja om inte livet, så bra nära ;D
  Vi har ju Röda Korsets Kupan sen ett tag tillbaka här i byn. Jag har lämnat massor med grejor där, och man går sällan därifrån tomhänt. Vi har även här en återvinningscentral med ett "bytesrum". Lämnar man något så får man ta med något om man vill.
  En sån liten krake till Kaja. Stackarn!

  SvaraRadera
 5. Monica & Anki:
  Ni har det bra ni, där i Sverige, som har tillgång till återvinningscentraler med "bytesrum". Här är det totalförbjudet att bära med sig så mycket som en tom konservburk från vår central. Allt skräp de får in dit ägs nämligen av renhållningsbolaget och då får man inte ta nåt med sig hem :o/

  Jag har f.ö. gjort två riktiga garnfynd på bara en vecka. MASSOR med garn - helyllegarn - för en spottstyver. I vinter blir det sockstickning (eller något sånt)!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!