onsdag 27 juli 2011

Saftigt!

SAFTNINGSTIDEN HAR INFUNNIT sig och bärbuskarna dignar av mognade vinbär. Hos andra, inte hos mig. Jag har en buske röda vin­bär och en med svarta. Båda är unga och ger ingen skörd att tala om. Inte i år heller :o/

Det är då generösa vänner helt oväntat kommer till undsättning! Tu­sen tack, Gunilla, för hinken med vinbär! Med lite det ena och det and­ra från frysboxen och en liter körsbär jag räddade undan trastarna blev det hela sju liter god blandsaft. Det reder vi oss på i ett par år. Minst!


Flaskor fyllda med härligt röd saft. Är det inte vackert, så säg? Nästan som ett konstverk att hänga på väggen:


Något helt annat: Kan någon förklara för mig varför jag mitt i allt se­dan ett par dagar har en hiskelig massa besökare som kommer till bloggen via Facebook?? Jag som inte ens är registrerad där fattar ingen­ting :oS

7 kommentarer:

 1. Du dricker för lite:) Här har vi hällt i oss fyra flaskor på en vecka... Törsten är stor i Sund:)

  SvaraRadera
 2. Hahahaa! Nädå, inte dricker vi för lite här i "Rucklet", men vi håller oss oftast till rent vatten. Söt saft är lite så där lyxbetonat och nyttjas mer moderation ;o)

  Hoppas ert besök hos Titte var givande! Den trädgården går inte av för hackor.

  SvaraRadera
 3. En underbar färg på den saften!
  Nu för tiden silar jag saften och förvarar den i mindre burkar i frysen. Då är det bara att koka upp den med socker när man behöver den och inget förfars av mögel. Nu för tiden går det inte åt särskilt mycket saft, men barnbarnen börjar bli större och saft efterfrågas allt mer.

  SvaraRadera
 4. Så har jag också gjort vissa gånger, men i år valde jag flaskvarianten. Under trappan mellan våningarna här i huset har jag ett riktigt svalt utrymme. Med en liten skvätt Atamon i saften hoppas jag att den ska hålla sig bra där tills den tar slut. Fast lika fort kan det gå åt pipsvängen med hela satsen. Återstår att se!

  SvaraRadera
 5. Jag gjorde lite reklam för dig på min Facebooklogg för ett tag sen ... det kanske har spridit sig. Because You're worth it!

  SvaraRadera
 6. Den saften såg väldigt god ut! Vilken färg! Man skulle nog kunna göra en parfait, som då blev läckert rosa, av den saften...
  Må väl, kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Jag brukar bara göra råsaft på blåbär å fryser in den den godaste saften.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!