onsdag 6 juli 2011

I Glaspalats och trädgård

SNART HAR VI högsommar på riktigt, vilket märks inte minst på att det blommar som aldrig förr och att jag har tomater i Glaspalatset som börjar mogna. Just de här sitter på plantan snälle grannen gett mig. På mina egendrivna körsbärstomater är det tills vidare bara blom.

Paprikorna, min enda chiliplanta och några citrusfrukter har fått större krukor, och om jag tidigare tyckte att Glaspalatset kändes stoort har jag nu fått ändra mig. Det börjar rentav bli lite trångt om saligheten.


På gården ståtar två nykomlingar för året med sin färg- och formprakt: digitalis uppgrävd från ett dike och stäpplök som planterades i höstas. Den förra lär föröka sig själv så det räcker och bli över, men av den se­nare ska jag absolut försöka få tag på fler lökar i år. Den är hur cool som helst :o)


Det är tur att världen är så vacker just nu, för själv mår jag riktigt apa. En ny rumba med Pensions-Alandia håller på att ta slut på mig den här gången. Aldrig förr har jag vaknat flera gånger per natt av en hård och krampaktig smärta bakom bröstbenet, men nu är det tyd­li­gen dags för det också.

Jag hälsar nog på hos alla mina bloggbästisar alla dagar, men för till­fället är det svårt att få till några trevliga kommentarer. Viljan finns, men inte orken.

7 kommentarer:

 1. Tråkigt att myndigheterna ska ta bort den lilla ork som många sjukskrivna har. Kanske det vackra vädret ger dig lite extra energi och tar bort det onda.

  Jag håller med om att stäpplöken ser ut att vara en tuffing. Något jag ska försöka komma ihåg nästa gång jag besöker ett växthus.

  Hoppas att den här dagen blir en bra dag för dig!

  SvaraRadera
 2. Vad var det jag sa om storleken på växthus??!! När man väl är där, så kan det inte bli för stort. Eller för många...
  Angående det andra finns det inte så mycket att säga. Jag antar att du är lite trött på muntra tillrop. Fast det styrker väl lite i alla fall. Pigga på dig. Annacarin

  SvaraRadera
 3. Håller alla tummar för att det snabbt ska lösa sig med pensions-Alandia!
  Din stäpplök är verkligen läcker! var kan jag få plats med en sån...
  Storkramen, Monica

  SvaraRadera
 4. HA,ha! Jag har två men det känns ändå lite trångt just nu.Ska ha ugnstekta grönsaker till middag och ska hämta in en squash, så det blir det en liten lucka. Hoppas att Alandia fattar ett bra beslut.
  Kram, kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 5. Hoppas också att Alandia fattar ett bra beslut för dig.
  Det är tråkigt att ha sådant att tänka på, stackare,
  kram Monkan

  SvaraRadera
 6. Men hallå! Dumma dom ...
  Hoppas verkligen att de besinnar sig och att du känner dig bättre!
  Kramo

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!