söndag 28 augusti 2011

Mot alla odds

MOT ALLA ODDS har lejongapet, som självsådde sig ifjol i rena, rama krossgruset, ork att blomma:


Mot alla odds har jag äntligen, efter sex år, fått källarförrådet orga­ni­se­rat. Det har hakat upp sig på att jag tänkt skruva upp en hög gamla köksskåp på väggen. Nu var gränsen nådd. Det funkar faktiskt preciis lika bra att trava dem ovanpå varandra. Och nya vedförvaringen är på plats innanför ytterdörren :o)


Mot alla odds har min middag i sex dagar av sju bestått av samma ugnsstekta fläskkarré; med nudlar, med potatis, med pasta, två dagar med ris och nu senast i form av pyttipanna:


I förrgår var det superduperdunderspecialpris på grisstek, så guess what? Japp. Snart lär det växa ut både tryne och klövar på mig :o/

Mot alla odds har jag mitt ”Ruckel” och det går faktiskt inte en dag utan att jag är tacksam för det. Att vara ensam, medelålders kärring med renoveringshus är ingen drömtillvaro, men sakta men säkert får jag för vart år som går något till stånd.


Många gånger är det ju inte det stora som är det viktiga. Allt som of­tast är det de små, små detaljerna som skänker den största glädjen.

8 kommentarer:

 1. Lejongap är häftiga. Syrran hade vid husgaveln där de växte upp i gruset mellan plattorna.
  Här har det också blivit en del fläskande. Köpte finfin ytterfilé hyperbilligt för ett tag sen. Har grillat, stekt, grytstekt, ugnsstekt ...
  Sätter knorr på tillvaron ;D)

  SvaraRadera
 2. Ordning och reda i källaren. Det borde vara mera praktiskt att ha skåpen stående på varandra än att spika upp dom på väggen, då kan du ju möblera om när du vill om så behövs.

  Ditt inlägg andas harmoni och det känns som om du har gått in i höstlugnet lite grann. Kanske bara ett önsketänkande från min sida, men särskilt bilden över din trädgård, sedd ur en ny vinkel, känn vilsam.

  SvaraRadera
 3. Nöff på dig! Här har vi ätit picnicbog (konstigt namn på något slags grisstek) i två dagar och har två mål redo i frysen. Dessutom köpte vi en till inför kommande gäster nästa helg.Det var väldigt gott med plommonchutneyn till. I dag är vi bortbjudna på middag och hoppas, hoppas att det blir något annat.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 4. Hej Nina, för många år sedan köpte jag Lejongap i olika färger, är mycket förtjust i dessa blommor. De är så fina att plocka in och de står väldigt länge.
  Fortfarande har jag kvar just en sådan rosa som din och en röd variant, de kommer snällt varje år.
  Kommer ihåg sen man var liten hur man satt och tryckte på lejongapen för att de skulle gapa.
  Ordning och reda efterlyser jag också i vår källare, men har man en samlare till make är det svårt att organisera med alla skruvar, muttrar, beslag mm och verktyg till förbannelese.
  Det är tur att jag har hand om alla andra förvaringsutrymmen, annars hade vi väl inte hittat kaffekoppen på morgonen :)
  Jag brukar också slå till när det erbjuds billigt griskött, man kan använda det på så många sätt. Överhuvudtaget köper jag nästan alltid det som bjuds på tillbudspriser. Man kan ha roligare för sina slantar än att stoppa dem i magen :)
  Nu ska jag ut och plocka upp de äpplen som blåst ner i natt. Sysselsättning finns det gott om.
  Monkan

  SvaraRadera
 5. Anki:
  Svinet är ett mångsidigt djur. Det man inte stoppar i grytor och kastruller eller på grillen kan man alltid operera in i kroppen!

  Cici:
  Om du bara visste vilken röra det var före jag började röja ... *suck* Men det blir lätt så, när det inte finns någonstans att sätta undan saker. Varför i herrans namn jag inte gjort så här ända från början är mer än jag begriper :o/

  Harmonisk känner jag mig väl inte direkt, men ett visst höstlugn har nog infunnit sig, det har du rätt i.

  Kerstin:
  Skönt att höra att det är fler än jag som är grisiga ;o) Fläskkött och plommon är en suverän kombination, eller fläskkött med snart sagt vilken sorts chutney som helst. Håller tummarna för att ni får något annat i krävan på gåbortmiddagen!

  Monkan:
  Äppel- och plommonnedfallet har jag redan varit ut och sanerat. Det mesta går raka spåret i trädgårdskomposten, eftersom både äpplen och plommon har något svamp- eller virusangrepp i år. Trist men ett faktum.

  Nu ska jag snöra på mig skorna och ge mig ut och gå. Solen har behagat återkomma och även om det blåser friska vindar riskerar man i alla fall inte att bli sjöblöt på halva vägen.

  SvaraRadera
 6. Vilken ordning i ett källarförråd! Snyggt! Och skönt måste det kännas!
  Vi har ingen källare, men ett varmförråd, ett trädgårdsförråd och en bod, alla lika röriga...
  Men innan trädgårdsmöblerna ska in, så...
  Din trädgård är såå fin!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 7. Fläskkött är något man inte blir less på,men jag vill ju ha hemslaktat det är bäst.Men väldigt svårt att få tag på idag genom alla EUS regler.
  Är det en droppe eller en pärla?(Diamant kanske?)
  Väldigt fint vad det än är.
  Vad jag saknar Åland.KRAM

  SvaraRadera
 8. Monica:
  Ha, du skulle ha sett hur det såg ut före! Kaoset var så gott som totalt, om jag så säger. Få se nu hur länge denna nya ordning varar ...

  Min trädgård är väl snarast att benämna bohemisk. I alla fall i jämförelse med DIN, där det är så prydligt att man får prestationsångest bara av att se den på bild ;o)

  Stickmamman:
  Det är en vattendroppe på en av mina eukalyptusplantor efter regnet. Den var så perfekt klotformad att det var rent otroligt, men tyvärr lyckades jag inte få samma kristallklara skärpa på bilden som droppen hade i levande livet.

  Katten är f.ö. inte min. Den bara dök upp en tidig morgon, när jag satt på trappan och ägnade mig åt fotografiska övningar i arla morgonstund.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!