torsdag 20 oktober 2011
Let It Grow
ÅRSTIDEN ÄR KOMMEN för priser i grönsaksdisken som alltmer närmar sig kilopriset för ädla metaller. Det är hög tid att hitta på nå’t.
Som av en försynens skickelse råkade jag igår bläddra i ett gammalt nummer av Icakuriren. Där fanns ett litet reportage om groddning och i skafferiet hittade jag en påse med egenhändigt odlade och torkade ärtor från ifjol.
Nu ska vi se om jag lyckas driva fram något grönt ur dem! Men för säkerhets skull startar jag nog en mungbönsgroddning också.
Som av en försynens skickelse råkade jag igår bläddra i ett gammalt nummer av Icakuriren. Där fanns ett litet reportage om groddning och i skafferiet hittade jag en påse med egenhändigt odlade och torkade ärtor från ifjol.
Nu ska vi se om jag lyckas driva fram något grönt ur dem! Men för säkerhets skull startar jag nog en mungbönsgroddning också.
Sparat i följande arkivlådor:
Köksanteckningar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilka ärtor och böner kan man använda till groddar? Och hur stor är risken att det drabbas av bakterier?
SvaraRaderaSka bli spännande att följa din "odling".
Lycka till! Spännande...
SvaraRaderaKram, Monica
Cici:
SvaraRaderaPå fat går det enligt Icakuriren utmärkt att grodda ärtor, solros, rädisa, krasse och broccoli. För groddning i burk rekommenderar de alfalfa, bockhorn, mungbönor, rädisor och rödbetor.
Inte tror jag att risken att drabbas av bakterietillväxt är så stor, bara man sköter sig med sköljandet av grodden.
Monica:
Jo, det ska bli spännande att se vad det blir av ärtgroddningen! Jag har i tiderna groddat mycket mungbönor och alfalfa (+ ibland krasse), men ärtor har jag av någon konstig anledning aldrig testat tidigare.