tisdag 15 november 2011

Tack för senast

TACK
... Lilla A för ”muffinstårtan”!
... C för rosen!
... K för den kluckande bebisen ;o)!
... S&N för boken!
... M&P för sången!
... B för jordärtskockorna!

Och TACK alla bloggisar för gratulationer! :oD

Världen, både den riktiga och den här i sajberspejs, kan vara helt okej en del dagar. Och det är nyttigt att ibland bli påmind om att man inte är helt ensam i den, även om det känns så mest hela tiden.På tal om det, så fick jag förresten en lite speciell födelsedagspresent idag: en polisanmälan. Från FPA, som anmält DETTA och DETTA inlägg såsom varande hotfulla (!). Inläggen är nu censurerade – under pro­test – och jag sitter och grunnar på hur det egentligen står till med yttrande- och tryckfriheten i Finland; ironi tycks i alla fall vara för­bju­den, såväl i ord som i bild.

Med ens förstår jag mycket bättre hur Lars Vilks har det.

7 kommentarer:

 1. Om du tror att jag tänker säga: "Vad vad det jag sa?" så tror du helt fel. Det skulle jag ALDRIG få för mig att säga.

  Du verkar ha fått ett riktigt härligt födelsedagskalas, och är det där tårtan du gjorde igår, så blir jag mycket imponerad.

  SvaraRadera
 2. Cici:
  Haha! Det var preciis den kommentaren jag förutsåg att du skulle komma med ;o) Och du får så gärna såå säga precis så, eftersom du ju har alldeles rätt! Men faktum är att det i slutändan gläder mig att få ett handfast bevis på vilken typ av maktmissbruk våra myndigheter ägnar sig åt. Ja, vi kan rentav säga att jag uppnått mitt syfte och att min teori härmed skulle vara bevisad.

  Dock har vi i Finland fortsättningvis - enligt den lagbok myndigheten ifråga så ivrigt hänvisar till i alla upptänkliga sammanhang - åsikts-, yttrande- och tryckfrihet. Satir, ironi och humor är inte heller förbjudet, så vitt jag är korrekt informerad.

  Jovars, tårtan är av egen produktion och blev väl ganska okej. Dock lite för söt för min egen smak, men åtgången var god. Men en snutt blev det kvar, så nu ska Lilla A och jag gotta oss en gång till, som efterrätt efter en enkel soppmiddag.

  Stickmamman:
  Jo, jag såg det, men har inte hunnit med att svara ännu :o)

  SvaraRadera
 3. Men vad i alla glödheta..?? Dom har tid att sitta och surfa på nätet och läsa bloggar men att få pappersarbetet gjort är de inte kapabla till.

  Ja tomma tunnor skramla ju mest. Är det nån som kunde polisanmäla någon så är det tvärtom - du mot FPA: för förargelseväckande beteende, om inte annat! För att inte tala om hur de slarvat med dina pengar som du har all rätt i världen att få UTAN att behöva gå igenom deras rumba gång på gång!

  SvaraRadera
 4. Hear, hear! *applåderar* Du skulle bara veta mängden loggar jag har från dem under idag. Jag tappade räkningen någonstans efter 30 ...

  SvaraRadera
 5. Varför inte fokusera på varför kunden är så missnöjd, lugna ner och ställa till rätta istället för att bete sig som ett lekisbarn? Hoppas att de läser min kommentar.
  Kram
  Kerstin med 25 års erfarenhet på chefsnivå i försäkringsbranschen

  SvaraRadera
 6. *morrar* ... hotfulla inlägg?
  Vaffan ... de som med innehållet i sina kuvert hotat att ödelägga din existens ... *morrar mer* ...

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!