söndag 25 december 2011

En alldeles perfekt julafton!

NÅGRA BOLLAR I grenen, lite glitter runt stammen och några ljus i stakarna, mer behövs faktiskt inte för att skapa julstämning när det är ont om utrymme och en gran inomhus inte är att tänka på.Julaftonen i ”Rucklet” blev lite av Singles Society Celebrating Christ­mas, med hemlagade pizzor iställt för julbord och apelsinpannacotta med exotisk fruktsallad istället för ris à la Malta. En pava gott, liba­ne­siskt rödvin till maten och en panna vit glögg till pepparkakor med mö­gelost och färska fikon senare utåt kvällen – perfekt!

Skinkan, den lilla, visade inte sitt fula tryne förrän det blev dags för nattamat, och fick då finna sig i att brädas med flera kulinariska häst­längder av den rökta fårfiolen från Kalmarskogarna. Så det ska du ve­ta, Annacarin, att din generositet har kommit fler till del, och att din medmänskliga värme sprider sig som ringar på vattnet!

Summa summarum blev det en riktigt bra julafton, den bästa på många år. Det hoppas jag att alla ni andra också fått uppleva! Och konstigt nog tror jag faktiskt att Lilla A blev glad för paketet med 26 begagnade Kalla Anka-tidningar ur varierade årgångar.

God fortsättning, gott folk!

5 kommentarer:

 1. Ni verkar ha haft en jättefin julafton!
  Och jag önskar er en lika fin fortsättning på julhelgen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. "Apelsinpannacotta"?! RECEPT!!!

  SvaraRadera
 3. Monica:Tack, detsamma! Vi hade genomtrevligt, tre singelkvinns + en dito karl (och Lilla A, inte att förglömma). Bättre sammanstråla hos någon än att var och en sitter ensam och ugglar i sin egen koja!

  Annacarin:
  Mm ... Superenkelt dessutom. Följ i övrigt mitt recept på vanilj- & yoghurtpannacotta (http://stjarnkraft.blogspot.com/2010/08/recept-vanilj-yoghurtpannacotta.html) och tillsätt rivet skal från en vältvättad apelsin + saften från densamma. Juligt och något mindre mäktigt än traditionens ris à la Malta, men med lite liknande smak. En naturell sallad på en del av dina exotiska passade superbt som "det lilla extra"!

  By the way, så hälsar herr K att du är en jävel på att baka tunnbröd! Plus att han gillade dina färskostar alldeles rysligt mycket :o)

  SvaraRadera
 4. Näpp :o) Men det kan bli knöligt om du tänkt ragga. Han bor i och för sig i ett gammalt torp (t.v. utan badrum) precis som du, men i motsats till dig har han ingen dator :o/

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!