fredag 23 december 2011

Nu utlyser jag julfrid

MINISKINKAN STÅR PÅ avsvalning och kylskåpet bågnar och skålar­na dignar av alla godsaker som flöt över till ön från konungariket igår – det blir jul i ”Rucklet” även i år, trots att det sett mörkt ut hela hösten!


Nu är det dags att stänga undersökningsbyrån för julhelgen. Det är dags att sjunka ner i soffan framför brasan med ett glas rykande glögg i näven. Kanske peta in en cd med julmusik i spelaren och still­samt knåpa ihop några krokar åt julgransbollarna, som i avsaknad av julgran ska pryda hibiskusen.

De närmaste dagarna tänker jag inte så mycket som titta på någon Excelkalkyl. Däremot kan jag nog inte låta bli att fundera lite på vad jag ska göra med allt hopsamlat material. En försenad julklapp åt so­cial- och hälsovårdsministeriet kanske..? Eller varför inte ett om­fångs­rikt Gott nytt år-kort till JO? Kanske rentav både och?! Och den tredje statsmakten får jag ju för all del inte glömma bort heller *noterar fre­netiskt i memoblocket*.

Men allt det där spar jag till mellandagarna! Nu är det julfrid som gäller.

Ha nu en riktigt god och stämningsfull jul,
alla medmänniskor!!


(Till vars skara jag just idag, i god julanda,
undantagsvis även räknar alla bändiga byråkrater.)PS. Av olika orsaker har Lilla A och jag inte heller i år skickat några jul­kort, men vi är jätteglada för dem vi fått!

5 kommentarer:

 1. Julkramar till dig från mig :)
  Annika

  SvaraRadera
 2. Och detsamma till dig! Du har en [hyfsat] lång kommentar från mig till dig att läsa på egna bloggen :o)

  SvaraRadera
 3. Det kan du ge dig den på att vi ska ha! Och detsamma till dig, där uppe i mörkret!

  SvaraRadera
 4. Ha nu en riktigt god och skön jul, du och lilla A!
  Julkram, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!