torsdag 23 februari 2012

Planering

JAHA, DÅ HAMNADE jag på planering ändå då, fast jag inte tänkt det. Men med bara liite färgat garn att tillgå är det bättre att tänka före än efter.

Photoshop är verkligen bra att ha ibland :o)


Hur gick det förresten med fastlagsbulleriet för er andra? Lilla A och jag slog nya personliga rekord med fyra per man, med en dagen före, två på fettisdagen och en igår. Till den sista hade mandelsmassan ta­git slut, så jag tog en rejäl klick syrligt äppelmos istället. Mycket gott och kan rentav bli ett fullgott alternativ till nästa år.

10 kommentarer:

 1. Äppelmos låter jätteläckert och friskt. Jag har köpt lingonsemlor en gång och det var kanongott. Friskt och inte så sött det heller. De hade fyllt bullarna med lingongrädde, så det var ingen klick med sylt i mitten.PS. Nu är rörmokaren här, så jag kommer att kunna duscha innan jag åker till lasarettet idag. Jag tror att arbetsterapeuten kommer att uppskatta det...Annacarin

  SvaraRadera
 2. Lingonsemlor hörs som något jag skulle gilla! På det hela taget är jag inte lagd åt alltför söta saker, utan föredrar sånt som smakar syrligt. Det gäller såväl bakverk som efterrätter.

  Mina varmaste gratulationer till återinträdet i civilisationen, dvs förbättrade möjligheter till personlig hygien! Hoppas arbetsterapeuten förstod att applådera detta framsteg ;o)

  SvaraRadera
 3. Jo tack, magen fick fullt upp med semlor dessa dagar. och jag som egentligen inte är särskilt förtjust i dessa bakverk. Men dom jag bakade själv kunde jag inte klaga på så där slank det ner några stycken långt före fettisdagen. Den dagen å andra sidan lyckades jag pressa i mig två stycken, en till lunchfikat och en på kvällen.
  Nu får det vara bra!

  SvaraRadera
 4. Pax :-)

  Här blev det bara en enda semla på tisdagen. Och inte var den hembakt i år som brukligt då jag har varit ett par veckor i München. Där rustade de sig för den stora karnevalen med maskerad och karnevalståg.

  Annika

  SvaraRadera
 5. Hej Nina, här har det serverats semlor nästan varje dag, men icke till mig. Jag avstår gärna, gillar inte mandelmassa.
  I stället har det blivit en frukt eller ett knäckebröd till kvällsfikat, jag kämpar med några kilo som jag vill bli av med.
  Nu finns det bara några bullar kvar, sedan är bra för i år.
  Kan du tänka dig, vi har riktigt vårväder här idag 5-7grader. Jag har varit ute och samlat ihop 3 stora säckar ifrån rabatterna, C har varit iväg med dem till Sysav. Vi fick gräva upp en buxbom som tyvärr fått den smittsamma sjukdom som härjar här. Nästan alla kyrkogårdarnas fina buxbomhäckar är angripna, synd.
  Jag har hittat ett fint ställe för ca 100 tulpanlökar, så om ett par dagar ska vi gräva ner dem, puh.
  Äldste sonen vill nog ha lite lökar i sin trädgård, så vi delar med oss av dem.
  Ha en fortsatt bra dag
  Monkan

  SvaraRadera
 6. Hej

  Semla?hm, får blandade känslor när jag ser dom. Både goda och inte.....måste ha riktigt lust att äta en om jag skall få ner en...

  SvaraRadera
 7. Här blev det flera semlor med hemmagjord mandelmassa med sötningsmedel blev faktiskt goda.En massa kolhydrater.

  SvaraRadera
 8. Jag försöker behålla mitt underskott sedan operationen på tre kilo så det blev ingen semla för mig. Tur att vårt eminenta kondis "Kaffestugan" bara är öppet under sommaren för det gjorde det hela enklare. ICAs semlor är inte så frestande.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 9. Lingonsemlor låter jättegott för mig, som tycker att vanliga fastlagsbullar är litet för söta!

  Jag hoppas att du är med på Vårteckensutmaningen, så att vi får se hur våren ser ut på Åland!!!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 10. Cici:
  Hemlagat är alltid bäst, även när det gäller semlor! Då kan man välja storlek, gräddningsgrad, fyllning och mängden grädde - allt för en optimal semleupplevelse. Men jag säger som du: nu räcker det för i år. Nu lägger vi locket på till 2013.

  Annika:
  Jajustja, tyskarna har ju värsta hoolabaloot till fettisdagen. Men om de har några särskilda födoämnesexcesser kopplade till detta har jag ingen koll på, fast det finns säkert något som i kaloriväg är minst lika heavy stuff som våra semlor :oD

  Monkan:
  Om du inte gillar mandelmassa kan du väl alltid testa Annacarins variant med lingongrädde eller min med äppelmos..? Och du, inte lär du lägga på dig några kilon av att gotta dig med en semla eller två under fastlagen. Så länge det inte blir en daglig vana hinner de inte "sätta sig" ;o)

  Vad är det du säger om buxbom?! Inte hade jag en aaning om att de kan drabbas av någon särskild sjukdom. Fy, vad trist! :o/ Men med den mängd tulpanlökar ni ligger inne med lär väl "hålet" fyllas rätt snabbt ;o)

  Skånegrabben:
  Vafalls, gillar inte du heller semlor?! Det är ett fenomen som tycks vara vanligare än jag trott. Är det mandelmassan i ditt fall också, som för mor din, eller vad är "problemet"..?

  Stickmamman:
  Vet du, man måste unna sig något ibland om man är duktig på att därefter återvända till "den smala vägen"! Vad jag förstått har du varit riktigt duktig med att hålla LCHF-dieten, så en eller ett par semlor lär knappast stjälpa hela lasset.

  Kerstin:
  En sån tur (?) du hade att Kaffestugan är stängd så här års. För vem blir glad av massproducerade ICA-bullar, som ofta stått alltför länge före de hittar hem till fikabordet? Under den omständigheten fattar jag att du avstod från bullfrossa!

  Monica:
  Visst låter det gott med lingonsemlor! Nästa år ska jag absolut prova den varianten, och med hembakade bullar kan jag även där dra ner på sockermängden.

  Jag hoppar nog inte på vårteckenutmaningen, men kommer med förtjusning att följa vad ni andra har att rapportera. Lusten finns nog, men alltför mycket av tiden och energin går fortsättningvis åt till andra, långt tristare saker :o/

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!