onsdag 29 februari 2012

Suspicious Mind Part Two

SEDAN EN TID har min blogg flera loggar per dag från mycket mys­tiska IP-adresser. Feedjit säger att besöken kommer från Finland:


Men om man gör en tracking på ett besökande IP-nummer blir svaret ett helt annat:


Notera särskilt texten jag strukit över med gult: ”Confirmed proxy ser­ver”. Confirmed = bekräftad.

Följande förklaring till vad en proxyserver är hittade jag någonstans på nätet, så att ni ska förstå min spirande misstänksamhet:

”Proxy är ett ord som inte bara används inom datorvärlden; by proxy betyder ’genom ombud’ eller ’med fullmakt’. I datorsammanhang hand­lar det om att du låter viss eller all trafik från din dator gå via en ’om­budsserver’. Det finns olika typer av proxyservrar, varav en del helt maskerar din ordinarie IP-adress och på så sätt förblir du anonym mot den dator som du besöker.

Någon gör sig alltså omaket att dölja sin riktiga IP-adress för att i skydd av anonymitet kunna läsa vad jag skriver här på bloggen. Intressant, inte sant?

12 kommentarer:

 1. Vem MÅNNE? Låt mej gissa med tre bosktäver... ;)

  SvaraRadera
 2. Haha! Jo, gissa på du :o) Jag kan börja: FNL, USA, BMW, PRO, ETA ... Keep it coming :oD

  SvaraRadera
 3. Jag är så imponerad av att du vet hur man gör när man letar efter kommentatorer...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Mjä, det är inte riktigt det det handlar om. Men varje besökare på en blogg kommer någonstans ifrån. "Någonstans" är alltid kopplat till ett IP-nummer, vi kan kalla det för datorns fingeravtryck. Sedan finns det ute på nätet ett otal hemsidor som tillhandahåller s.k. tracking, tracing eller locator. Där skriver man in detta nummer och får information om var datorn med det specifika numret är lokaliserad.

  De allra, allra flesta surfare kör med öppna kort, men sen finns det såna som inte vill att det ska synas att det är just de som snokar runt. Det är där proxy servern kommer in i bilden, som en mellanhand. I grund och botten rätt likt mellanhänder som ägnar sig åt penningtvätt, men inte olagligt.

  SvaraRadera
 5. Mycket intressant!

  Visst har det blivit ett nytt utseende på kommentarsrutan här, eller är det jag som är lite snurrig?

  SvaraRadera
 6. Jo, plötsligt igår såg kommentarfönstret inte ut som det har gjort hittills och jag kan inte säga att jag tycker att förändringen är till det bättre. Eller vad den ska vara bra för, för den delen. :o/

  SvaraRadera
 7. Tre bokstäver? Ja, det kan ju inte vara CIA om det kommer från Ryssland! Annacarin

  SvaraRadera
 8. Säg inte det du! Det är via Ryssland, inte från ;o) Och KGB är väl för den delen skrotat numera..?

  SvaraRadera
 9. Men du, det kanske är din blyge hemlige beundrare som inte vågar ge sig till känna. Jag menar han som lade chokladasken utanför din dörr.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 10. I think Kerstin is right!
  However, I just wonder whether mobilnet connections might be behind, mobilconnections have no permanent IP-address, they change in every new connection. Furthermore, google has big service factory close to Imatra (connection to Ryssland?).

  SvaraRadera
 11. And you are..? ;o)

  However, I seriously doubt that there's a cellphone at the other end of those particular 194.251.119.xxx IP-numbers. Why on earth would that kind of traffic be connected via a confirmed proxy server? Dynamic IP-numbers, yes, but a proxy? Naah, sorry but I don't buy that one.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!