fredag 2 mars 2012

Variera sig lite

STRIKTA RUTINER ÄR inte min grej. Eller jo, i vissa sammanhang, men ingalunda när det gäller den dagliga motionen. Ena dagen tar jag min runda i dagsljus, en annan på kvällen; samma, vanliga promenad­väg blir på så sätt helt olika och traskandet känns mindre enahanda.

Igår rullade dessutom en våt och nästan ogenomtränglig dimma in över stan och gjorde världen lite extra spännande. Man får vara glad för de små sakerna här i livet, till och med för dimma.


Och den innevarande dagen då? Tja, den blir en repris av gårdagen. Papper, papper och åter papper. Jag konstaterade igår att jag under de senaste två veckorna förbrukat ett helt ris A4-ark. Det är 500 blad det – vilket meddelas som ett mått på vad det innebär att slåss mot maktmissbrukare och tjänstefelare.

Säg, är det ändå inte en salig tur att jag kan åstadkomma mina kopior hemma? Jag ville inte ens tänka på hur dyr motsvarande mängd doku­mentation skulle bli för den stackare som är tvungen att betala ett skyhögt styckepris för varje kopia. Man får som sagt vara glad för det lilla.

Nu blir det kaffe som vanligt. Sen på med ringbrynja och hjälm, några drag över pennsvärdet med vässaren och så med ett Banzaiiiii! ut i striden igen. Jag önskar er andra en roligare dag. Japp, mina vänner, det gör jag verkligen.

6 kommentarer:

 1. Och vi tackar för att du inte gått över till den "papperslösa sidan". Det är bra att du håller Micke och hans gelikar i arbete så de får leverera pappersmassa till fabrikerna!

  All lycka i striden och en i övrigt bra dag önskar jag dej!

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte, för några år sedan, att jag skulle införa strikta rutiner gällande den dagliga motionen. Jag började gå samma långa runda på mestadels ensliga vägar vid samma tid varje kväll.Plötsligt kom jag på:"Tänk om någon sjuk hjärna lägger märke till att jag alltid går här ensam kväll efter kväll." Jag vågade inte fortsätta. Säkert bättre att vara lite oregelbunden!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. 17 år sedan så gick jag en kvällrunda varje kväll kl 21 oavsett väder. när barnen kommit i sängen å H inne.rundan var som en 8å tog över en timme att gå,då var jag beroende av att gå.Det var skönt.Nu är det ju mer ansträngande.Å skulle nog nu inte gå ut på kvällen.
  Vad du står i å jobbar, en heltid.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 4. Jag blir fort uttråkad om jag går samma vända varje dag och försöker därför variera mig, men den här årstiden får man ta vad som bjuds, dvs var man kan komma sig fram, och det är väldigt begränsat . I alla fall tills det finns prima skoterspår att gå, skida eller sparka i. dom är på g, men efter gårdagen +7 grader har jag mina tvivel på om dom är promenadvänliga i dag. Ska ta hundarna med mig och testa i detta nu.

  SvaraRadera
 5. Här finns det många vägar att promenera på men på något sätt hamnar jag nästa alltid på stranden...
  Åt vilket håll jag går beror mycket på från vilket håll det blåser!
  Strålande sol och 11 plusgrader här idag! Så nu: UT!!!
  Ha en fin helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Hej Nina, att du vågar gå ut på promenader i mörkret, här händer det så mycket så jag låter helst bli.
  Jag promenerar ju en hel del, men försöker variera turerna. Ibland går jag ända in till city 4.5 km då känns det träligt när jag vänder och ska hem.
  I dag har vi veckohandlat, fikat på altanen och lapat lite sol jättehärligt, termometern visade 7-8 grader i skuggan (naturligtvis).
  Du får ha en skön helg,
  vi är 2 som hälsar :)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!