måndag 30 april 2012

In The Mood

NÅJA, NU SER det faktiskt ut som det tänker ta sig på vårfronten! Någ­ra säkra tecken fångade jag på bild igår:
 1. En fullt utslagen blomma på min uppstammade hibiskus. Detta är alltså vad du har att se fram mot så småningom, Gunvor!
 2. Årets nässelskörd, faktiskt två dagar tidigare än förra året.
 3. Hästar som betar färskt gräs i hagen.
 4. Coola Charlie väljer att slappa i skuggan. Kolla klorna!
 5. Vildsådd liten viol i kargaste gruset.


Väderprognosen för dagen lovar så gott som vindstilla, sol men relativt kylslaget här på Åland. Rätt så perfekt för en kväll i valborgseldarnas tecken skulle jag vilja påstå!

Mjödet är färdigjäst, grillkorven plockad ur frysen och här ska som ut­lovat gräddas munkar idag. Om nån har lust att titta in framåt kvällen är det bara att dyka upp. Men önskas det korv för grillning får man med­föra egen skaffning, för jag har dessvärre inte mer än en för­pack­ning med fyra.


TRÄDGÅRDSNOTERING FÖR 29.4
Dagen innebar säsongens första runda med maskrosjärnet. En enveten kamp sedan 2006 har verkligen givit resultat! På hela gården lyckades jag inte få ihop mer än en knappt fylld hink – och då tog jag ändå mängder av riktigt minimala maskrosor också :o)

Få se nu, om min teori om relationen maskrosor-mördarsniglar håller streck även i år. ”Rucklets” trädgård har, peppar-peppar, varit helt förskonad från dessa slemmiga kräk, trots att de finns överallt precis bortom tomtgränsen.

7 kommentarer:

 1. Det börjar lysa lite gult här och var och då är det inte bara vildtulpaner. Även maskrosorna börjar pryda gräsmattorna. Mjöd, tja... här blir det nog ett glas rödvin och en ostbit istället.
  Trevlig valborg!
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Rödvin och ost låter inte alldeles fel, hördu! Men det får bli en annan gång. Vi brukar ju faktiskt elda i den gamla bykgrytan på gården lite då och då under vår och försommar, så det kommer fler tillfällen :o)

  Trevlig valborg/Glada vappen på dig/er också!

  SvaraRadera
 3. Det är inte utan att det börjar likna vår här med, inte "vårvinter" längre alltså! Igår var vi t.o.m. ute och grävde - ja, alltså jag försökte - tills klockan var åtta på kvällen. Vi hade gäster som ville byta växter och då måste man ju dela med sig. Fast det var hemskt vad en del satt hårt i backen!!
  Undrar om jag skulle ta ett kort på Santos och hans enormt långa klor. Han tillåter inte ens att man tar i framtassarna, ännu mindre att man klipper klorna. Fick passa på att göra det hos veterinären när han var där för att ta tandsten och sov.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Byta växter-gäster skulle jag också vilja ha! Det låter som ett utmärkt sätt att få in lite nytt på gården :o)

   Så jobbigt för Santos att han inte vill få klorna klippta. Är han kittlig eller är det ett bakomliggande hoppsan-nu-klippte-vi-i-pulpan-trauma som är problemet..? Min förra hund, spinone italianobruden Ruffa, var sin storlek till trots jätterädd för klotången. Hon var omplaceringshund hos mig och hade förmodligen råkat ut för otrevligheter tidigare. Men med mycket tålamod, MASSOR av kokt skinka i småbitar och en del muskelkraft fick jag så småningom rätsida på klippandet.

   Radera
 4. Hej

  Ha en trevlig Valborg på dig där på ön i havet. ;)

  A och Emma hälsar också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, lite så här dagen efter. Dock bara dagen efter inte "dagen efter", för det blev bara 1½ glas rött på hela valborgskvällen.

   Radera
 5. Vilken helt underbar hibiskus!
  Här har det varit en strålande fin valborgs-och första maj-helg vädermässigt! Litet blåsigt med nästan sommartemperaturer!
  Hoppas att din Valborg var trevlig!
  Kram, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!