torsdag 3 maj 2012

Om att reda sig själv

DET FINNS DAGAR – inte många, men de finns – när det känns som man lyckats uträtta stordåd. Som igår, när jag så där mitt i allt fick för mig att jag skulle reparera taket till min lilla hammock.

Ett av sidostagen bröts mitt itu i början av december ifjol, när vind­gu­darna behagade lyfta hammocken från terrassen och med ett brak släppa ner den på gården, bara någon meter från Glaspalatset.

Faktum är, att jag redan hade hunnit be herr K om hjälp med att till­verka ett helt nytt stag. Men den mannen har så mycket om sig och kring sig att jag, lika snabbt som jag frågat, drabbades av dåligt sam­vete. Istället tog jag igår fram trälim, tving, skruvar och en rulle Jesus­tejp.


Resultatet är kanske inte det vackraste, men det håller (hoppas jag). Dessutom döljs reparationen av taktyget när det viks ner på plats, så shit the same egentligen.


Fast behovet av solskydd är ju inte direkt akut just nu, för var håller värmen hus?! Inatt igen kröp det ner till bara strax ovanför nollan, vilket är anledningen till att mina gurkplantor fortfarande residerar på köksbordet.

Nu har de vuxit till sig så pass att de börjar utveckla klängen. En del är hårt hoprullade, som på bilden härunder, andra famlar förgäves i tom­ma intet i hopp om att hitta något att vira sig runt.


Så kom igen nu, våren! Det är dags nu!

12 kommentarer:

 1. Om jag kunde, så skulle jag skicka upp litet värme till dig, för vi har massor just nu!
  Men det ska visst bli litet kallare mot veckoslutet, tyvärr...
  Bra gjort att fixa hammocken!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack ja, om det ändå gick att pusta och frusta iväg väder åt olika håll ... Här är just nu, i skrivande stund, bara 1,6 grader utomhus. Värmefläkten i Glaspalatset går ännu en hel natt och enligt prognosen blir det lika illa de närmaste dagarna :o(

   Hammockreparationen får nog ses som ett provisorium. Men som med så mycket i mitt liv just nu är risken överhängande att det blir ett permanent tillstånd :o/ Fast huvudsaken är ändå att solskyddet är återupprättat :o)

   Radera
 2. Det blev ju bra, din lagning. Vi hade en fruktansvärd blåst häromdagen, då rasade även vår hammock, C har fixat det så nu håller den nog även denna säsong.
  Vår hammock är 20 år gammal så egentligen är det väl dags för en ny.
  Det finns inget skönare än att ligga i hammocken med en bra bok när man inte gitter påta i rabatterna.
  Så härligt det såg ut när du och lilla A var på kosläpp. Det måste vara underbart för kossorna att äntligen få komma ut och röra på sig riktigt.
  Idag har vi fortfarande sommarvärme, får se om vi tar en tur i eftermiddag efter vi haft sotaren på besök.
  Ha det bra
  Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog en känsla av att C:s reparation blev något mer estetiskt utförd än min ;o) Och varför skaffa en ny hammock bara för att den har några tiotal år på nacken..? Så länge den håller och ser någorlunda hyfsad ut är det väl inte lönt att offra pengar på en ny? *ekonomisk ut i fingerspetsarna*

   Kosläppet var rätt kul, fast inte den upplevelse jag förväntat mig. Sån fart var det nämligen inte på kossorna. Och kallt var det också. Bitande kallt i vinden. Vi hade tänkt fika utomhus någonstans på vägen, men reviderade ganska per omgående den planen och intog kaffet på terrassen vid "Rucklet" istället.

   Radera
 3. Suveränt!!! Bra karl reder sig själv! ;-)

  Steffe

  SvaraRadera
 4. Suveränt!!! Bra sås reder sig själv!;-) menar han väl??!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomenvisst, så måste han ha menat! En felskrivning i brådskan helt enkelt :o) Väl..?

   Radera
 5. Hahaha...ja, det är kanske så(s) man säger! Typ...! :-)

  Steffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaa! Ni är då för roliga, båda två! :oD

   Radera
 6. Silvertape är bra till mycket.Du får knyta fast hammocken så han inte hoppar över igen.Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, det var faktiskt ingen dum idé! Fastsurrat blir det! :o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!