tisdag 1 maj 2012

Valborg och Sköna Maj

DET BÖRJAR BLI något av en tradition detta att grilla korv på ”Ruck­lets” gård på valborgskvällen. En väldigt okej sådan, om ni frågar mig; opretantiös, utan klädkod och annat jobbigt. Att grädda munkar på terrassen håller också på att utvecklas till en årligen återkommande företeelse:


Det var så gott som vindstilla igår kväll och för ovanlighetens skull var det mesta torrt som skulle eldas i grytan. Eller om jag säger så här: i år avhöll jag mig från att försöka göra mig kvitt fuktiga tallbarr medelst eldbegängelse. Empiriska studier från tidigare år har visat att det är taktiskt om man inte vill väcka alltför mycket uppseende.


Även idag är det en vårlig mönsterdag. Mitt stympade lärkträd börjar så sakteliga skifta i grönt och det står inte länge på förrän det kommer att se ut som en grön flaskborste.


Och denna 1:a maj ska vi, lilla A och jag, göra något vi aldrig gjort för­ut. Vi ska ta oss ut på landet och kolla in årets kosläpp vid Bolsta­holms gård! Kl. 14:00 blir det frigång för besättningen. Det ska bli en upple­velse!

8 kommentarer:

 1. Ha så skoj! Här skulle nån också behöva släppa ut kossan (dvs jag) så jag inte blir stående på huvudet hela dagen i ouppackade lådor. Har tömt dejastugan på våra sista saker och nu ska allt sorteras en gång ännu innan det läggs undan på vinden. Det mesta är leksaker, böcker och Mickes farfars gamla saker. Och det tycks aldrig ta slut. Eller på sin höjd till kvällen när solen gått ner redan.. ;)

  Pipi

  SvaraRadera
 2. Meeh, inte ska du väl hålla på och reda i gammalt bråte (?) på 1:a maj! Seså, släpp taget om lådorna nu och dig själv ut på vårbete :o)

  SvaraRadera
 3. Ha, så lustigt! Vi hade också tänkt åka och titta på ett kosläpp i år (för första gången), men det blev så dåligt väder den dagen, att vi avstod!
  Dina munkar ser såå goda ut!!!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att vädret gick emot er, för det var rätt kul att se alla glada kossor komma störtande ut på grönbete. Särskilt gulliga var förstås alla nya kalvar :o)

   Munkarna är goda. Alldeles för goda för att det ska vara riktigt hälsosamt ...

   Radera
 4. Ni ser ut att ha det mysigt.Vad fint trädet kommer att bli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovars, det var riktigt gemytligt. Men utan bra fjutt på brasan i bykgrytan och dunjacka på kroppen hade det varit kallt. Vinden är inte varm ännu.

   Lärken kommer nog att se ganska okej ut den här sommaren. Ifjol, direkt efter beskärningen, såg den ju lite märklig ut. Men nu har den långa, nya skott, så den blir säkert lite "fylligare" :o)

   Radera
 5. Festliga traditioner ni har på Åland med munkar och mjöd. Väldigt speciellt! Här såg jag just i går hur vackra lärkträden är nu med sina knoppande barr.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktum är att munk- och mjödtraditionen, såvitt jag vet, inte är bara åländsk. Den förekommer även på finländska fastlandet, men om den begränsar sig till svenskfinland eller är allmän över hela landet lämnar jag osagt.

   Lärken blir grönare för var dag som går. Det går fort när det väl sätter igång :o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!