onsdag 18 juli 2012

Det går på plus

2010 PLANTERADE JAG flera klätterrosor runt ”Rucklet”, däribland bourbonrosen 'Zephirine Drouhin'. Underbart rosa, starkdoftande och remonterande – rena drömrosen i min värld.

Alla övriga lever, en del bättre än andra, men inte 'Zephirine'. Hon sten­dog under sin första vinter på gården. I fjol försökte jag få tag på en ny men si, det gack icke. I år, idag, gick det bättre:


Och när jag nu en gång var i samspråk med plantskolan har jag bett dem försöka fixa både en kanelros, Rosa majalis 'Tornedal', och flo­ri­bundarosen 'Rhapsody in Blue'. Den förra tack vare Cici, som visade en bild på sin blogg. Begäret efter den senare är Susie skyldig till.

Dagen avslutas idag med en bild specially for Annacarin, för har man sett på maken! Mina squashplantor börjar långt om länge sätta frukt!

6 kommentarer:

 1. Hoppas att det går bättre med den nya rosen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte annat än hålla tummarna, för nu är hon planterad enligt alla konstens regler och förhoppningsvis förberedd för den kommande vintern. Går det så går det :o)

   Radera
 2. Rätt så. Dagen började lite i moll men slutar i dur!
  Får du inte tag på en Tornedalare får jag väl gräva upp en bit rot och försöka skicka den till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som det brukar. Först så går det neeeer ... och sen så går det uuuupp. Och så fortsätter det resten av livet.

   Plantskolan sa att det nog vet var de får tag på en tornedaling åt mig. Problemet var att transporten skulle bli onödigt kostsam (krukad i 3-literskärl) om de inte lyckas samla ihop fler beställningar från samma leverantör.

   Men jag bidar min tid, så sätt icke spaden i jorden riktigt ännu! Fast du, bli inte heller förvånad om jag knackar på med en försynt förfrågan längre fram i tiden ;o) Och i så fall betalar jag självfallet vad det kostar att skicka den ut på resa.

   Radera
 3. Min email vill inte funka... Vet inte om det är bara här eller fler som är drabbade. Måndag, tisdag eller torsdag skulle passa fint:)

  SvaraRadera
 4. Då tar vi väl en SPEZIALE till dig också. I helgen var jag på Öppen trädgård hos en kvinna som också hade öppet på Rosens dag. Hon har över 200 sorters rosor! Är det inte dags för ett litet besök i Smålandsskogarna? Innan rosorna är överblommade.... A

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!