måndag 16 juli 2012

Egen skörd är guld värd

PÅ ”RUCKLETS” GÅRD växer det två fläderbuskar. Den ena för flera år sedan omsorgsfullt räddad från en tynande tillvaro under gårdens två gigantiska granar, den andra kvar på samma plats. Gissa vilken som växer och är stor?

I år har jag för första gången kunnat skörda egna fläderblommor från ”gran­busken”. Femtio stora blomklasar plockade vi, lilla A och jag. Minst lika många finns kvar.

Idag silade jag upp nästan fyra liter saft. Ack, om ni bara visste som jag väntat på denna fläderdricka ...


Tittar man närmare på de enskilda, små blommorna är de helt under­bart näpna. Vore jag silversmed skulle jag göra örhängen med den formen.


Och böckerna rinner iväg som saft ur en flaska. Idag, en knapp vecka efter boksläppet, är det inte mer än 22 ex kvar. Med den här farten kommer jag kanske rentav att kunna kosta på mig att trycka upp någ­ra ex av min andra roman, ”Mors lilla Ulli”, också :o)

10 kommentarer:

 1. Till dig: http://vikingjoddlare.blogspot.co.at/2012/07/alldeles-farsk-direkt-fran-aland.html

  SvaraRadera
 2. *rusar iväg och kollar*
  .
  .
  .
  *kommer inflåsande tillbaka*
  *rodnar*
  *får tunghäfta*
  .
  .
  .
  Tack, gulle dig! Men har du ens hunnit läsa något ännu..?

  SvaraRadera
 3. Hurra, min bok kom idag och jag har redan börjat läsa! Början är ju helt annorlunda än den version jag läst tidigare!
  Min syster har redan tingat att få läsa den efter mig!
  Läste just kommentaren från "Vikingen" ovan! Kul!
  Kramar från mig och tack för dedikationen!
  Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eh ... nog har jag väl nämnt det i något sammanhang, att jag skrev om början helt och hållet? Eller har jag inte..? Jaja, jag är så vimsig nuförtiden, så jag har kanske TÄNKT att jag ska berätta det, men sen glad i hågen glömt det :o) Lika bra var väl det? På det här sättet fick du ju en överraskning :oD

   Hoppas syster yster får åtminstone liite kul åt Solveigs eskapader; humor är som bekant någonting väldigt personligt och min kanske inte alls sammanfaller med hennes.

   Radera
 4. Nej, bara bläddrat men tycker att din bok bör få uppskattning och spridning..läste lite ur dina gratiskapitel som du hade på bloggen..många av mina väninnor är +55 (jag är 39) och jag rekommenderade dem din bok..ser gärna att du får in lite slantar oxå och hoppas de beställer;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då kan jag bara tacka en gång till och hoppas att din marknadsföring funkar :oD

   Radera
 5. Böckerna kom idag,har gett bort en idag som sedan kommer att hamna i Tyskland hos hennes syster,ska ta mig till banken så fort som möjligt å betala.kram

  SvaraRadera
 6. Jag är en analfabet, eller vad man nu ska kalla det, när det gäller flädersaft, tror aldrig att jag har smakat det och det blir bara godare och godare för varje gång jag läser om det. Stor risk för besvikelse föreligger om jag en gång får smaka denna gudomligt goda saft.

  SvaraRadera
 7. Mmmm, den saften är nåt av det godaste jag vet. Mammas var fantastisk!
  Gubbas och jag var till skogs idag. Hittade en del annat som också är bland det godaste jag vet :D

  SvaraRadera
 8. Och min bok kom igår! Vi får ju posten väldigt sent här på landet, men nu är den uppackad och snygg är den. Och betald. Nu ska jag bara läsa färdigt dom två böcker jag håller på med, sen ligger din online för läsning - ska bli riktigt kul!
  Tack så mycket!
  Agneta

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!