lördag 11 augusti 2012

En väldans praktisk mormor

MIN FÖRSTA MORMORSGRYTLAPP är färdig nu och jag blev så nöjd med re­sultatet att jag har fler på gång av de oavslutade mormorsrutor jag hittade i min låda. Övriga kommer att bli till salu.

De av er som någon gång besökt mig i ”Rucklet” och fått uppleva köket live förstår direkt varför jag valt de färger jag gjort till denna, min egna grytlapp :o)

Ena sidan.

Andra sidan.


Mina hankar är inte virkade.
(Jag blir vansinnig på hankar som skruvar sig.)


Garnet jag använt är som vanligt älsklingsgarnet sedan åratal tillbaka, ”Catania” från Schachenmayr Nomotta. Virknål nr 3,5 mm.

Den färdiga, dubbla grytlappen väger c. 56 g och har måtten 18,5 × 18,5 cm.

8 kommentarer:

 1. Hej Nina, ja både de virkade mormödrarna och de riktiga mormödrarna var eller är oftast väldans praktiska :), min var det iallafall.
  Jag förstår färgvalet, perfekt i ditt charmiga 50-tals kök.
  Kram Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som ändå haft en mormor att ha kontakt med ... *suckar* Eller farmor, för den delen. Men i mitt fall fanns ingendera att tillgå under min uppväxt. Trist :o(

   "Charmiga" kök?! Nää! Det adjektivet skulle jag inte vilja använda ens om jag så drabbades av höggradig sinnesförvirring ;o) Du är allt bra rolig du.

   Radera
 2. SÅ snygg den blev! men hur gör du hanken om du inte virkar den?
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Färgsprakande om inte annat :oD Hanken gör jag precis som Stickmamman gissar här nedan: den knyts med makraméteknik. Det ger en stadig, o-skruvig hank.

   Radera
 3. Matchar minsann köket:) Fin blev den!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, som du ser blev det faktiskt resultat av mitt industrispionage hemms hos dig ;o) Fast färgvalet och utförandet blev förstås ett annat.

   Radera
 4. Jättefin pannlapp till ditt kök,gissar att du makrameat hanken,kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt en bra mycket bättre modell än det par som hittills hängt på en krok i köket. De är i och för sig är något större till formatet men istället tunnare - och med "korviga", virkade hankar :o/

   Och du tippar alldeles rätt. Visst gör jag mina hankar med makraméteknik! :oD

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!