fredag 10 augusti 2012

Om att tajta till släktbanden

EFTER ATT HA vilat på saken har jag kommit fram till att det är dags att ruska lite i grenarna på släktträdet. Vid det har laget är det läge att ta kon­takt med kusinen på fastlandet, tillika professor i juridik.

4 kommentarer:

 1. Hej Nina, ibland kan det vara bra med släkt, hoppas han kan reda ut och hjälpa dig i den snåriga sörja du hamnat i.
  Det är inte klokt vilken soppa det är. Jag har följt med i turerna men är dålig att kommentera sådana saker jag inte är insatt i.
  Du får trots allt elände ha en bra helg
  Stora kramen ifrån oss båda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag inte haft någon kontakt med mannen i fråga på gud vet när har jag t.v. dragit mig för att knacka på hos honom. Men nu är jag så illa tvungen. Att anlita jurist här på ön är uteslutet, för alla är på sätt eller annat insyltade i varandra och allt som oftast även i motparten/motparterna i målet.

   Precis som det tycks vara inom vården. "Bäste broder"-mentaliteten gör att den ena medicinmannen inte vågar gå emot den andra, med resultat att patienten hamnar i kläm. Eller som i mitt fall: om jag vill ha ett andrautlåtande (second opinion), som jag enligt lag har rätt att få, är det den läkare vars engagemang/kunnande/handhavande jag ifrågasätter som ska utfärda betalningsförbindelsen för att möjliggöra detta. Minst sagt kocko bello eller hur?

   Sen ska vi inte tala om sakkunnigläkarsystemet, där en specialist i psykiatri tillåts kullkasta intyg skrivna t.ex. av endokrinolog. Eller att en vanlig, pappersvändande tjänsteman (dvs lekman) inom Folkpensionsanstalten (FPA) har rätt att avslå ansökan om en av flera specialistläkare förordad, grundlig rehabiliteringsundersökning! Och dessutom i jävssituation. Detta är inte bara kocko bello, det är förstklassigt justitiemord.

   Än är m.a.o. inte sista ordet sagt i den här soppan. Nu lägger jag ärtbössan på hyllan och börjar montera ihop kärnvapenroboten istället!

   Radera
 2. Det tycker jag är en bra idé!

  Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst sörru, en stråålande idé! Däremot tror jag inte helt övertygad om att kusinen kommer att tycka detsamma ;o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!