onsdag 8 augusti 2012

Mellanakt

SOM JAG STÄDADE undan ullgarnet efter mig och de 180 färdiga mor­morsrutorna råkade jag glänta på locket till min låda med bomullsgarn. Det borde jag inte ha gjort. Ögonen föll omedelbart på några bort­glöm­da, bara påbörjade mormorsrutor.

Jahaja ... Men nåja, det kan väl vara lite avkopplande att virka sig ett par nya, fräscha grytlappar som ett litet mellanspel före jättejobbet med att virka ihop den stora filten tar vid? Dessutom börjar de jag har i bruk just nu ärligt talat se lite ankomna ut.

Raskt bestämde jag mig för att de ska bli dubbla. Den ena sidan som en vanlig mormorsruta och den andra med samma färger, men som en "fast ruta" för att förbättra värmetåligheten.


Här nedan är en annan mellanakt: björktrastar en masse, som hämtar andan med magarna proppfulla efter en frossarfrukost i mina körs­bärs­träd. Vilket påminner mig om att det idag är dags att skörda krus­bä­ren.

7 kommentarer:

 1. Härliga grytlappar blir det!
  Det var inte så länge sedan jag själv virkade nya grytlappar. Upptäckte som du att de jag använde var mycket slitna.
  Önskar dig en trevlig dag.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det märkligt hur blind man blir för de där vardagssakerna man har runtom sig hela tiden? När jag plötsligt ser på mina befintliga grytlappar med fräscha ögon ser de rent ut sagt för jä*liga ut. Hög tid att byta!

   Radera
 2. Hej Nina. Grytlapparna blir fina. Jag borde också fixa nya, får se om det finns gammalt garn i gömmorna.
  Min mamma virkade stora fina lappar till mig när hon var sjuk och låg på sjukhus. Det tyckte hon var en fin terapi då. Sedan gick ur tiden, det är precis 10 år sedan.
  Dom grytlapparna är nu ganska slitna och trista.
  Här nere fortsätter det evinnerliga blåsandet, men vi ska packa picknick och fara ut till skogs idag.
  Vi har inte haft så mycket trastar på många år som i år. Grannarnas körsbärsträd som dingnade av bär blev avplockade på ett par dagar.
  Gissa ifall grannarna blev snopna när de kom hem ifrån semestern?
  Ha en skön virkdag
  Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå, en sån handarbetsmänska som du lär säkert ha lite bomullsgarnrester nedstuvade någonstans, det tvivlar jag inte på :o)

   Här blåser det inte så värst mycket, men det känns höstigt i luften :o/ Ändå tog Lilla A och jag oss för att göra en tur utåt landsbygden idag, med fika på ett ställe på norra Åland som heter Soltuna. Det blev liksom vår semesterresa för året det :o| Hoppas ni fick en fin picknickdag!

   Radera
 3. Det var ett bra tips! Jag hittade härom veckan en låda med överblivet garn från mormorsöverkastet jag gjorde till barnbarnet och har funderat lite på vad jag ska göra av det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klart du ska göra dig (eller nån annan) ett par grytlappar av resterna! Det var ju dessutom jättefina färger i överkastet :o)

   Radera
 4. Hmmm, grytlappar virkar jag också, men inte sådana skönheter som du gör...
  Kram, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!