onsdag 14 november 2012

”Morgonmål för mästare”

HÄR SNACKAR VI inte något kaffe på sängen med blomster, flaggor och skönsång, denna mulna, fuktiga och trista onsdag i november, må­naden som gud glömde. En näve piller och en slät mugg fika är en lämp­ligare inledning på denna min 52:a födelsedag. För vad finns väl att fira?


Jag har således blivit ett år äldre. Ännu ett år har jag offrat på att faj­tas för min rätt och framtiden ser fortsättningsvis lika mörk ut som de ljusförhållanden som råder inuti rumpan på en ko.

Men fint besök har jag allaredan haft idag. Tidigt i morse gled Aktia Liv­försäkring Ab in här på bloggen. Badaboom, rätt ner på inlägget ”Oj, oj ...” damp de.


Konstigt. Så sent som den 8.11 har de skrivit ett brev till mig, i vilket de med eftertryck talar om att mitt premiebefrielseärende handlagts helt korrekt (jo, jo ...) och för deras vidkommande nu är slutbehandlat.

Så vad är det som föranleder detta celebra besök..? Inte fan var det för att gratulera mig på födelsedagen som de tittade in. Månntro hade de hoppats på att få reda på vad jag kommer att hitta på här­näst? Men si, så korkad är jag inte, att jag i detta forum basunerar ut vad som komma skall. Och huruvida ärendet är slutbehandlat eller ej ska de tids nog bli varse.

Men, men, nu är det snart dags för dagens antibiotikapiller nummer två. Bäst att jag får i mig en macka före det, för att skona magen. För nog skulle det ju vara mäkta surt om jag i onödan drar på mig problem med den delen av systemet också, som snart är det enda som det inte är något fel på ;o)

14 kommentarer:

 1. Jag får väl brist ut i vår traditionella familjesång för tillfällen av den här arten:

  Med blommor och med blad
  vi fira denna dag
  Hurra, hurra för Nina i dag.

  Visst hör du att jag sjunger versen?
  Grattis på födelsedagen och hoppas att du kan lägga försäkringsbolag och sjukkassor på hyllan för en dag och tänka på något trevligare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, nog hör jag! ;o) Tack, tack :o)

   Eftersom jag så sent som igår räknade ut att Aktia, om deras beslut får stå fast, till dags dato har snuvat mig på i runda slängar 9.000 euro har jag liiite svårt att styra tankarna åt annat håll. Men jag jobbar på det! Och i det här ärendet har jag tre år på mig att väcka talan, om det är den vägen jag väljer att gå, så paniken är ju inte direkt överhängande den heller.

   Radera
 2. Livet finns att fira Nina, Livet! Bamsekram på födelsedagen:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och jo, du har väl rätt i det att det är bäst att fira det så länge som man har det, det lilla som man med näbbar och klor lyckas hänga kvar vid till så mångas förtret ;o)

   Radera
 3. Grattis på födelsedagen! Du kan väl unna dig en liten tårtbit i eftermiddag i alla fall?
  Grattiskram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, tackar för gratulationen! Men nån tårtbit blir det inte i år. Jag har inte haft ork att sätta igång med nån konditoriverksamhet och köpetårta är alldeles för dyrt. Men Lilla A har faktiskt överraskat, så det kommer ändå att bli en liten godsak till kaffet efter maten!

   Radera
 4. Grattis Ninotschka! Och vet du vad? Korumpa är inte så dumt ibland! Kokade soppa på dito häromveckan och anamma vad det blev gott! Fast du pratade ju om insidan och jag vidhängande utsidan. ;)

  Ha en bra födelsedag alla men (män?) till trots!

  Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, du, för grattiset!

   En utsides belägen bit av en korumpa skulle inte heller jag tacka nej till, för av en sådan blir det en formidabel köttsoppa.

   Att fylla i den här åldern görs bäst i centilitermått, inte i antal årsringar. Men inte ens det blir det något med numera. Ålderstilläggen må vara många och bli fler med tiden, men bland dessa återfinner man inte ett rabatthäfte på Alko.

   Radera
 5. GRATTIS Nina, önskar vi båda ifrån Malmö.
  Synd att inte solen orkade lysa på dig idag, det har den inte gjort härnere i heller. Idag har det varit en sådan där typisk grå,trist skånedag.
  Jag har varit borta hela dagen, har suttit på arkivet och letat gamla (döingar) släktingar till mig. Jag är mest intresserad av deras livshistoria.
  Stora kramen till dig
  från mig
  Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack till er båda! ♥

   Nä, här har det sannerligen inte synts ens en antydan till solstråle idag. Totalmulet och duggregn har varit melodin. Och naturligtvis glömde jag fotografera de gulliga och goda makaroner Lilla A bakat åt mig som födelsedagspresent :o/ Tänka sig, att hon gett sig på sånt pillande ... Och tänka sig, att jag själv aldrig provat på att tillverka den typen av bakverk ...

   Största kramen tillbaka, käraste "syster"!

   Radera
 6. Grattis i efterskott!Piller ja! Lilla mamma, 90,5 år, ringde häromdagen glad som en lärka. Doktorn hade tyckt att det var fantastiskt att hon bara åt två mediciner vid hennes ålder! Ja,ja, olika falla ödets lotter!Nu ska jag en tur till stora staden Borgholm och bland annat titta in på apoteket.
  Kram, kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och bock för hågkomsten!

   Och sen kan jag bara hålla med din mammas doktor! Alltför många åldringar övermedicineras idag, vilket är mycket tragiskt. Och var och en är vi väl numera medvetna om effekten av tidigare års måttlösa förskrivande av antibiotika för allt och inget?

   Så lite piller som möjligt, det är mitt motto. Och det står inte länge på förrän jag slipper två av de små fulingarna på bilden ;o)

   Radera
 7. Ville bara säg Grattis och hoppas att din dag blir bra för det är du värd. Vi känner inte varandra men jag är inne och läser på din blogg varje dag och tycker du är stark som kämpar mot dessa djävla myndigheter!Ge inte upp!!
  Hälsningar Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hjärtinnerligen mycket, Mia! Du vet inte hur underbart det är med sådana här kommentarer, när det mest av allt känns som man är helt ensam mot hela världen - och den dessutom gör allt för att motarbeta en.

   Tro inte heller för ett ögonblick att jag tänker ge upp! F.n. är jag frenetiskt sysselsatt med att författa en redogörelse för hur lite verklighetsförankring Aktias "hävdvunna tolkning" av försäkringsvillkor och lag har. Och det är precis lika tillfredsställande som alltid, att upptäcka vilka fallgropar de lyckas gräva åt sig själv i sina försök att roffa åt sig mer pengar än de har rätt till :o)

   Spännande fortsättning följer ...

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!